Kapalı semt pazarlarına güvenlik kamerası

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde haftanın 7 günü 25 ayrı bölgede semt pazarı kurulduğunu, bunlardan 17'sinin kapalı semt pazar yeri olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Kapalı semt pazarlarına güvenlik kamerası

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde haftanın 7 günü 25 ayrı bölgede semt pazarı kurulduğunu, bunlardan 17'sinin kapalı semt pazar yeri olduğunu bildirdi. Semt pazarlarının daha iyi şartlarda hizmet vermesi ve denetimi amacıyla da güvenlik kamerası konulduğunu açıkladı.

İlçe sınırları içerisinde yer alan 17 kapalı semt pazar yerinde kameralı izleme ve internetten izlenebilme imkânı olan sistem kurulduğunu belirten Başkan Başkan Memduh Büyükkılıç, ilk uygulamanın Hürriyet semt pazar yerinde yapıldığını ve pazarı tüm dünyadan izleme imkânı bulunduğunu belirtti.
Semt pazar yerlerine kurulan kamera ve internet ile dünyada izleme sisteminin sosyal ve spor tesisleri, çocuk oyun alanları gibi hizmet alanlarında da uygulanacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu çalışma ile gurbette ve yurt dışında bulunan hemşehrilerin pazar yerlerinde kendi akrabalarını alışveriş yaparken izleyebileceklerini kaydetti.

Yapılan çalışma ile öncelikle güvenlik unsurunun ön planda olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi: “Öncelikle kapalı semt pazar yerlerinde başlatılan güvenlik kamera sistemi ve internetten izleyebilme çalışması tamamlandı. Şu anda Hürriyet semt pazar yerinde hizmet veriyor. Bu çalışmadan hem esnaf hem de semt halkı memnun, çünkü öncelikli güvenlik açısından önemli bir çalışmadır. Bu çalışma tüm semt pazar yerlerinde gerçekleştirilecek olup, belediyenin sosyal ve spor tesisleri, çocuk oyun alanları gibi kamuya açık ve halkın yoğun olduğu mekânlarda kurulacaktır. Öncelik güvenlik olan bu sistemde gurbetçi kardeşlerimiz de akrabaları bu sistem ile selamlaşabileceklerdir. İnternetten yayınlanacak görüntüler aynı zamanda belediye bilgi işlem merkezince 24 saat kayıt altına alınmaktadır.” CİHAN

Yorumlar