Kanser ilaçları de sele gitti

Adana’da dün yaşanan sel afetinde evini su basan Ayşe Dal, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. 13 yıldır yakalandığı kanser hastalığıyla mücadele eden Dal, dün yaşanan selden kanser ilaçlarını bile kurtaramadı. Dün hastaneye yatışı...

Google Haberlere Abone ol
Kanser ilaçları de sele gitti

Adana’da dün yaşanan sel afetinde evini su basan Ayşe Dal, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. 13 yıldır yakalandığı kanser hastalığıyla mücadele eden Dal, dün yaşanan selden kanser ilaçlarını bile kurtaramadı. Dün hastaneye yatışı yapılan Dal, çocukları ve torunu sokaktayken kendisinin tedavi göremeyeceğini söyleyen Dal, “Çocuklarım, torunum böyle dururken ben nasıl rahat yatayım?” dedi.

Sarıçam ilçesi Şahintepe Mahallesi’nde 2 odalı evinde 8 kişi yaşayan Dal ailesi dünkü selden en çok etkilenen ailelerden biri oldu. Bütün eşyaları kullanılamaz hale gelen aile, sabahı sokakta yaptı. Kanser hastası olan Ayşe Dal ise kemoterapi için hastaneye yatışı yapıldığı halde sel nedeniyle gidip tedavisine başlayamadı. Çocukları bu haldeyken hastanede yatamayacağını belirten Ayşe Dal, kolu sarılı bir halde evini temizlemenin telaşına düştü. Üstündeki kıyafetin bile ıslak olduğunu ve yiyecek hiçbir şeyleri kalmadığını dile getiren Dal, en çok üzüldüğü şeylerden birinin de kanser ilaçlarının sele kapılıp gitmesi. Hastalığının çok ilerlediğini ve hastanede yatması gerektiğini anlatan Dal, dün hastaneye gittiğini ve şuan hastanede yatıyor gözüktüğünü anlattı.

Evinde ne yağ, ne tuz, ne tüp kaldığını vurgulayan Dal, torunun bezlerini bile sel sularının götürdüğünü belirtti. Torunun, maması selde gittiğinden dün akşama kadar ağladığını dile getiren Dal, “Çocuk akşama kadar dün bağırdı, ağladı. Anası da onla birlikte ağladı, ben de onla birlikte ağladım. Askerdeki oğlum aradı, ceryan olmadığını söyledim. Çocuğumu oyalayıp duruyorum ceyranlar kesik diye. Yatacak bir yatağım, yorganım bile yok.” dedi.

Geceyi dışarıda geçirdiklerini vurgulayan Ayşe Dal, sadece belediyeden ekiplerin gelerek hasar tespiti yaptıklarını, başka kimsenin de gelmediğini ifade etti. Dün akşam belediye ekiplerinin döner getirdiğini ifade eden Dal, bugün ise komşularının yemek verdiğini vurguladı. Dal, konuşmasında Başbakan Erdoğan’a da tepki göstererek, “Suriyelilere bakacağına gelsin önce kendi adamlarına sahip çıksın. Duysun bizim sesimizi.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar