Kandemir, Talas’ta spor camiasının umudu oldu

MHP Talas Belediye başkan adayı Erkan Kandemir, seçim çalışmalarını, Talas'ın önde gelen spor adamlarıyla yaptığı toplantıyla sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Kandemir, Talas’ta spor camiasının umudu oldu

MHP Talas Belediye başkan adayı Erkan Kandemir, seçim çalışmalarını, Talas'ın önde gelen spor adamlarıyla yaptığı toplantıyla sürdürdü. Doğa Sosyal Tesisleri'nde spor camiasıyla bir araya gelen Kandemir, spora yeterince önem verilmediğini ifade ederek, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklarından kurtulması ve gelecek neslin daha sağlıklı olabilmesi için spora şu ankinden daha fazla önem vermeliyiz. Projelerimizin içinde yer alan Talas Spor Komleksi ile, Talas'ta spor ve sporcuya gereken önemi vereceğiz. Gençlerimizin sporla daha iyi bir geleceğe sahip olması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Toplantı sırasında spor konusundaki eksikliklerin sadece tesisler yapmakla kapanmayacağını belirterek bu konuda Talas'ta gerçekleştirmeyi hedeflediği projelerini şu şekilde anlattı; "Biz biliyoruzki, spor her türlü kötü alışkanlıkları yok edecek, engelleyecek bir faaliyettir. Biz bunun bilincinde olarak en başka mahallelerimizde semt spor tesisleri yapacağız. Bu tesislerin içinde saunası, kültür fizik hareketleri için gerekli aletlerin yanı sıra bir de eğitim liderleri ile halkımızın spor yapmasına imkan sağlayacağız. Özellikle bayanların daha bilinçli ve faydalı spor yapabilmesini istiyoruz. Bunun yanı sıra Talas'ta yeteri kadar spor alanlarının olmadığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda ise yapımını bizzat belediyenin üstleneceği Talas Spor kompleksi ile gerek öğrencilerimizin, gerekse sporla uğraşan herkesin istifade edebileceği bir tesis yapacağız. Bu tesislerde belli dönemlerde okul idareleri ile istişare yaparak öğrencilerimizin gruplar halinde bu tesiste kamplar yapmasını sağlayacağız. Bu kamplarda okulda gördüğü derslere destek olacak etüt programlarının yanı sıra bireysel ve takım sporlarını yapmalarını da sağlayacağız."

Sohbet sırasında daha önce futbolla ilgilendiğini de belirten Kandemir, "Şu anda Talas Gücü'nün sürekli iniş ve çıkışlar yaşadığnı biliyor ve görüyoruz. Bize göre, en başta futbol için altyapıdan itibaren başlayacak bir yapılanma ile futbola gönül veren gençlerimizin elinden tutacağız. Her zaman soruyorum. Neden Talas gibi büyük bir metropolde Mehmet Topuz gibi futbolcular yetişmiyor. Bunun sebebini hepimiz biliyoruz. Altyapı'ya gereken önemi vermediğimizden dolayı bir türlü başarıyı yakalayamıyoruz. Tabi bu durum sadece futbol değil diğer spor dallarında da mevcut. Biz bu sorunların çözümü için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler, hakemler ve eski futbolculardan oluşan spor camiası Kandemir'in anlattığı projeleri gerçekleştirdiği takdirde Talas'ta sporun geleceğinin yeniden şekilleneceğini ve bu konuda üstlerine düşecek görevleri severek yerine getireceklerini ifade ettiler.
CİHAN

Yorumlar