Kan grubunu sosyal paylaşım adresinden paylaş, hayat kurtar

Sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve İnstragram gibi sosyal ağlarda isimlerinin yanına kan gruplarını yazarak zor ve acil durumlarda kendi kişi listelerine bakarak istedikleri kan grubunu bulmaları ve bu şekilde hayat kurtarmaya vesile...

Google Haberlere Abone ol
Kan grubunu sosyal paylaşım adresinden paylaş, hayat kurtar

Sosyal paylaşım siteleri Facebook, Twitter ve İnstragram gibi sosyal ağlarda isimlerinin yanına kan gruplarını yazarak zor ve acil durumlarda kendi kişi listelerine bakarak istedikleri kan grubunu bulmaları ve bu şekilde hayat kurtarmaya vesile olmaları için "Haydi Sen'de Yaz" başlığıyla kampanya başlatıldı.

Sosyal sorumluluk projesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Altındağ Gençlik Merkezi tiyatro grubunda yer alan Ozan Ali Korkut ve Volkan Kaya adlı kişiler tarafından faaliyete geçirildi.

Amacın, "Teknolojinin ve sosyal medyanın dünyanın kollarının altında aldığı bu dönemde insanların sürekli ve aktif olarak kullandığı Facebook, Twitter ve İnstragram gibi sosyal ağlarda isimlerinin yanına kan gruplarını yazarak zor ve acil durumlarda kendi kişi listelerine bakarak istedikleri kan grubunu bulmaları ve bu şekilde hayat kurtarmaya vesile olmaları adına gerçekleştirmek olduğu." belirtildi.

Projeyi yaygınlaştırmak için "www.haydisendeyaz.org", "http://www.youtube.com/channel/UCxxiJqBLkmRYj7g4PeGrilg", "facebook/haydisendeyaz" adresleri alındı. CİHAN

Yorumlar