Kahramanmaraş beyaza büründü

Kahramanmaraş’ta dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı, şehri beyaz bir örtüye bürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Kahramanmaraş beyaza büründü

Kahramanmaraş’ta dün akşam saatlerinde itibaren etkili olan kar yağışı, şehri beyaz bir örtüye bürüdü. Kar kalınlığının 10 santimetreyi bulduğu kent merkezinde sabah işe gitmek üzere evlerinden çıkan vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizleyerek yola koyuldu. Gece boyu aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle buzlanan yollarda sürücüler zor anlar yaşadı, bazı sürücülerin araçları arıza yaptı. Belediye ekipleri şehrin ana arterlerinde iş makineleriyle tuzlama yaptı. Süpürgeleri eline alan vatandaşlar ise ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği Kahramanmaraş’ta parklarda bulunan heykeller beyaz örtünün altında kaldı. Güzel manzaraların ortaya çıktığı ilde vatandaşlar, kar yağışının keyfini sokaklarda gezerek çıkardı.

Öte yandan kar yağışı, Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü, Nurhak ve Çağlayancerit ilçelerinde etkili oluyor. Göksun-Kahramanmaraş kara yolunda ulaşım trafik ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlanıyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmiyor.
Yetkililer sürücülere trafikte yavaş seyretmeleri uyarısında bulunurken, kar yağışının bölgede aralıklı olarak 3 gün daha devam edeceği belirtildi.
CİHAN

Yorumlar