'Kadınlar 40 yaş sonrası tarama yaptırması yararlı'

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük, kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu ifade ederek, “Özellikle 40 yaşından sonra tarama periyodlarını sıklaştırmak son derece önemlidir.

Google Haberlere Abone ol
'Kadınlar 40 yaş sonrası tarama yaptırması yararlı'

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük, kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu ifade ederek, “Özellikle 40 yaşından sonra tarama periyodlarını sıklaştırmak son derece önemlidir. Son dönemde gelişen yeni tedavi yöntemleri ve ileri teknolojik uygulamalar sayesinde meme kanserinden ölüm oranları giderek düşmektedir.” dedi.

Dünya Kadınlar Günü’nde Türk Anneler Derneği üyeleri, Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde bir araya geldi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen Türk Anneler Derneği üyeleri kadınlarda en fazla görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserine dikkat çektiler.

Acıbadem Kayseri Hastanesi Direktörü/Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz günün önemine ilişkin şunları söyledi: “08 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde risk altında olsun olmasın tüm kadınları meme kanseri ile ilgili bilinçlendirmek istedik. Bilinçli davranmanın hemen her hastalıkta, tedavi sürecinin başarıyla sonuçlanmasına katkı sağladığı günümüzde, “Erken tanı hayat kurtarır” bilincini herkesin hayatına uyarlamasını dileriz. Bu etkinlik vesilesiyle tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarım.”

Meme kanseri konusunda bilgilendirme yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Can Küçük katılımcılara şu bilgileri verdi: “Özellikle 40 yaşından sonra tarama periyodlarını sıklaştırmak son derece önemlidir. Son dönemde gelişen yeni tedavi yöntemleri ve ileri teknolojik uygulamalar sayesinde meme kanserinden ölüm oranları giderek düşmektedir. Ancak tüm bu yeniliklere rağmen hayat kurtaran en önemli unsur erken tanıdır. Doktora görünmeme, kendi kendini kontrol etmeme, mamografi ve ultrasonografi çektirmeme, meme kanserinde erken tanıyı geciktirir. Bu konuyla ilgili kadınlarımızı bilinçlendirip erken tanının önemine dikkat çekmek istiyoruz.”

Meme kanserinde onkoplastik meme cerrahisi ile açıklama yapan Acıbadem Kayseri Hastanesi Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Ahmet Atalay şunları söyledi: “Kadınların önemli korkularından biri meme kanserine yakalanıp, memesinin alınmasıdır. Meme koruyucu cerrahi yöntemler ile günümüzde meme kanserli hastaların çoğunda memeyi ve meme derisini korumak mümkün olmakta, memenin tamamının alınmasına gerek kalmamaktadır. Meme kanserine yönelik modern cerrahi tedavinin önemli bir aşaması da “Onkoplastik Cerrahi” girişimleridir. Onkoplastik cerrahi, meme kanseri nedeniyle yapılacak onkolojik cerrahi girişim ile memede daha iyi bir estetik sonuç yaratacak plastik cerrahi girişimin birlikte planlanması ve gerçekleştirilmesidir.”
CİHAN

Yorumlar