Kadın panelinde çocuk gelinlere dikkat çekildi

Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği tarafından ‘8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ paneli düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kadın panelinde çocuk gelinlere dikkat çekildi

Eğitim-Sen Bafra Temsilciliği tarafından ‘8 Mart Kadınların Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’ paneli düzenlendi. Panelde çocuk gelin konusuna dikkat çekildi.

Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gonca Çobanoğlu ve Doç. Dr. Hasan Aydın görev aldı. Panele AK Partili Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Eğitim-Sen Bafra Temsilcisi Tacettin Koca ve yönetimi, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda kadın katıldı. Panelde ilk olarak müzik dinletisi ve kadına şiddet konulu slâyt gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından Yrd. Doç. Dr. Gonca Çobanoğlu, 'Liberal Feminist Teoriler Işığında Kadın Sorunları' konulu sunum yaptı. Çobanoğlu sunumda kadınlara uygulanan şiddete ve çocuk gelinlere dikkat çekti. Doç. Dr. Hasan Aydın ise 'Felsefi Antropolojinin Işığında Türk Kültüründe Kadın' konulu sunumla önemli bilgiler sundu. Panelin ardından Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yrd. Doç. Dr. Gonca Çobanoğlu ve Doç. Dr. Hasan Aydın’a çiçek verdi.

CİHAN

Yorumlar