Kadıköy’de zincirli-çuvallı eylem

Kadıköy’de, emeklilikte yaşa takılanlar zincirli ve çuvallı eylem yaptı. Boğa Meydanı’nda toplanan grup, Rıhtım Meydanı’na kadar yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Kadıköy’de zincirli-çuvallı eylem

Kadıköy’de, emeklilikte yaşa takılanlar zincirli ve çuvallı eylem yaptı. Boğa Meydanı’nda toplanan grup, Rıhtım Meydanı’na kadar yürüdü. Eski DİSK Başkanı ve CHP Milletvekili Süleyman Çelebi ve Kadir Gökmen Öğüt de eyleme katıldı.

Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplanan eylemciler, boğazlarına zincir takarak Rıhtım’a kadar yürüdü. Burada bazı eylemciler bezden yapılmış torba şekline çuvalları giydi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Türkiye Platformu Başkanı Mehti Bıkmaz, erken emeklilik için değil, ellerinden alınan haklarını aramak için toplandıklarını söyledi. Kazanılmış hakların geri alınamayacağını ifade eden Bıkmaz, “Bizlerin emeklilik süreleri ötelenmiştir. Kişilerin yaşlarına göre düzenlenerek, büyük bir mağduriyet oluşturulmuştur. Aslında yaş haddi getirilerek sıra hakkımız gasp edilmiştir. Ölüm var kul hakkı var.” diye konuştu.

Eyleme katılan Eski DİSK Genel Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Süleyman Çelebi, bu ülkede yaşa değil kafası takılanların olduğunu söyledi. Çelebi, “Kafası hala orada kalanlar var. Şimdi emeklilikte yaşa takılanlar mücadele ediyor öncülük yapıyor. Oysa yüz binlerce arkadaşımız bu sürece bir katkı verseler, damgasını vursalar. Kadıköy meydanını, Ankara’daki Tandoğan’ı, meclisin önünü, gerçekten inletseler, kendi ayaklarına sıkılan kurşuna karşı direnseler mücadele etseler inanıyorum ki bu yasa bir haftada bu meclisten geçecek.” şeklinde konuştu. Alın teri veren insanların hakkının gasp edildiğine dikkat çeken Çelebi, şöyle devam etti: “Anasının ak sütü gibi emeklilik hakkını hak eden arkadaşların hakkını gasp ettiniz, bunun hesabını verin Sayın Başbakan.”

Hükümetin torba yasayı alışkanlık haline getirdiğini kaydeden Çelebi, “Torbadan başka bir yasa düşünmüyor. Önce aile, çalışma, sosyal işler sağlık komisyonu olarak bizim komisyonumuzu önümüzdeki hafta olağan üstü toplantıya çağırıyoruz. Ve bir torba yasa yaptık. Biz emekçilerin torba yasasını şimdi meclisin gündemine sokuyoruz. İçinde emeklilikte yaşa takılanlar var. İntibak yasasının eksikliklerini gideren düzenleme var.” diye konuştu. Eylemciler basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
CİHAN

Yorumlar