Kaçmaya çalışırken ölen mültecilerle ilgili çalışma yolda

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, yurt dışına kaçarken denizde boğulup ölen mülteciler için bir çalışma yapıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Kaçmaya çalışırken ölen mültecilerle ilgili çalışma yolda

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, yurt dışına kaçarken denizde boğulup ölen mülteciler için bir çalışma yapıldığını belirtti.

Elbistan'a gelen Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Sıtkı Güvenç, Elbistan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti ve Başhekim M.Fatih Kılaç ve yöneticilerle bir süre görüştü.

Hastaneyi ziyareti sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sıtkı Güvenç, komisyonun gelen her talebi, şikayeti dikkatle incelediğini ve çözüm noktasında çalışmalar yaptığını bildirdi. Fakir ülkelerde gelip Türkiye'den Avrupa'ya geçmek isterken botlarda, sandallarda hayatını kaybeden mültecilerle ilgili bir çalışma yapıldığını ifade eden Güvenç, bunun kısa süre içerisinde sonuçlanmasını beklediklerini bildirdi.

Kendilerine ulaşan dilekçelerle ilgili konuşan Güvenç, “Dilekçelerde hem şikayet hem istek anlamında var. Mahkumlar cezaevi şartlarının daha da iyileşmesini istiyorlar. Sağlık sorunlarıyla ilgili bir takım zorluklar yaşadıklarını ifade ediyorlar. Onlarla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız. Biz çağdaş bir devletiz 10 yıldır, temel insan hakları önündeki her türlü engeli kaldırmaya gayret ediyoruz. Elbistan’daki cezaevinde yada herhangi bir cezaevinde bir ihlal varsa bu da bizim konumuz. İyileştirmek hükümetimizin boynunun borcu.” ifadesini kullandı.

Güvenç, "Avrupa’ya kaçmaya çalışan Muğla, Marmaris civarında mülteciler var onlarla ilgili bir çalışmamız olacak. Kaçmaya çalışırken ölenler var. Onlarla ilgili çalışma yapıyoruz. Suriye’de savaş var. Diğer geri kalmış Ortadoğu ülkelerinden insanlar Türkiye’ye geliyorlar, Türkiye üzerinden bir takım sandallarla yurt dışına götürülmeye çalışılıyor. Onların bir çoğu faciayla sonuçlanıyor. Bu insanlara Akdeniz mezar oluyor. Hapishanelerle ilgili çalışmalar sürüyor. Çağdaş ve modern bir devlette temel insan hakları hangi düzeyde olması gerekiyorsa bizim ülkemizde de onu sağlamaya çalışıyoruz. Çok mesafe aldık. Hala yapılacaklar var." şeklinde konuştu.

"2013 YILI YOĞUN GEÇTİ"

    İnsan Hakları Komisyonu'nun 2013 yılını oldukça yoğun geçirdiğini aktaran Milletvekili Sıtkı Güvenç, “2013 yılı çok yoğun geçti. İnsan Hakları Komisyonu çok aktif bir komisyon. Ben İnsan Hakları Komisyonu'na seçildikten hemen ertesi gününde Mülteciler Komisyonu'na seçildim. Suriye kampları, Kilis ve Kahramanmaraş’ta ki kampları ziyaret ettim, şartları inceledim. İnşallah önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar