Kaçakları taşıyan bot battı: 3 ölü, 9 kayıp

İzmir’in Çeşme ilçesi Çatalazmak mevkisi açıklarında, kaçakları taşıyan bir botun batması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi kayboldu, 27 kişi ise kurtuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kaçakları taşıyan bot battı: 3 ölü, 9 kayıp

İzmir’in Çeşme ilçesi Çatalazmak mevkisi açıklarında, kaçakları taşıyan bir botun batması sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi kayboldu, 27 kişi ise kurtuldu. Kurtulanlardan bazılarının kıyaya kadar yüzdüğü, bazılarının ise Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sudan çıkarıldığı öğrenildi.

Bölgede Sahil Güvenlik tarafından havadan ve denizden arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Açık denizde bulunan iki kadın ve bir çocuğun cesetleri kıyıya çıkarıldı. Kazadan kurtulan 27 kaçak ise ifadelerinin alınması için Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Sahil Güvenlik'e bağlı botlar ve dalgıçlar denizden, bir helikopter de havadan, kaybolan dokuz kişiye ulaşmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

YUNAN EKİPLERİNİN GÖÇMENLERİ DENİZE ATTIĞI İDDİASI

Bot faciasından kurtarılan bazı kaçak göçmenler, Arapça bilen tercümanlara verdikleri ilk ifadede bir Yunan adasına çıktıklarını, burada kendilerini fark eden Yunan güvenlik güçleri tarafından tekrar açık denize götürülüp Türkiye’ye yakın bir noktada denize atıldıklarını iddia etti. CİHAN

Yorumlar