Jandarma teçhizatlarına vatandaşlardan büyük ilgi

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş yıldönümü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende köpek timi gösterisi alkış aldı. Tören sonrası jandarmanın kullandığı teçhizatlar büyük ilgi...

Google Haberlere Abone ol
Jandarma teçhizatlarına vatandaşlardan büyük ilgi

Jandarma Teşkilatının 175. Kuruluş yıldönümü Sivas’ta düzenlenen törenle kutlandı. İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende köpek timi gösterisi alkış aldı. Tören sonrası jandarmanın kullandığı teçhizatlar büyük ilgi gördü. Gazilerin de ilgi gösterdiği kutlama programında özellikle silah standı vatandaşların ilgisini çekti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Jandarma Komutan Vekili Yarbay, Semih Coşkun Jandarma olarak 175. Kuruluş yılını kutlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Ülkenin her noktasında gece gündüz demeden görev yapan jandarmanın halkın hizmetinde olduğuna değinen Coşkun, “175 yıllık köklü tarihiyle Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne milletimizin engin güvenine mazhar olmuş, milletimizin huzur ve güvenliği için kamu düzeninin sağlanması yönünde ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” şeklinde konuştu.

Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalar dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından başarılı çalışmalarından dolayı Vali Alim Barut tarafından ödüle layık görülen jandarma personellerine ödülleri takdim edildi.

Köpek timinin gösterisi ise büyük alkış aldı. Hınzır isimli köpek, araçta ve sandıklarda bulunan uyuşturucu maddeleri kısa sürede bulmayı başardı.Tören Jandarmayı tanıtıcı stantların gezilmesi le devam etti. 175 yılda 175 fotoğrafın yer aldığı sergi de gezilirken Vali Alim Barut, mayına dayanıklı olarak yapılan kirpiyi inceledi.

Vatandaşlarında ilgi gösterdiği programda gazilerde jandarma stantlarını gezerek eski günleri yad etti. Vatandaşlar da özellikle silahların sergilendiği stantta bulunan silahları alarak bol bol fotoğraf çektirdi. CİHAN

Yorumlar