İzmir Valisi, siyasiler arasındaki ‘yatırım’ tartışmasına girdi

İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım arasında yaşanan ‘yatırım’ tartışmasına dahil oldu.

Google Haberlere Abone ol
İzmir Valisi, siyasiler arasındaki ‘yatırım’ tartışmasına girdi

İzmir Valisi Mustafa Toprak, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım arasında yaşanan ‘yatırım’ tartışmasına dahil oldu. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerindeki hesabından tartışmaya dahil olan Vali Toprak, “İzmir’de on yıl içerisinde yaklaşık 11 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. 2013 yılında ise yatırımlar için 1.3 milyar lira harcandı.” şeklinde tweet attı.

İzmir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin başkan adayı olan Aziz Kocaoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasındaki ‘hükümetin 11 yıllık görev döneminde İzmir’e ne kadar yatırım yaptığı’ tartışmasına Vali Mustafa Toprak da katıldı. Başbakan Erdoğan'ın 21 milyarlık yatırım açıklamasına yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘hükümet 11 yılda 5.3 milyar TL yatırım yaptı’ ifadelerini kullanmış, bu sözlere de cevap AK Parti’nin Milletvekili Nesrin Ulema'dan gelmişti. Ulema rakamları 15.8 milyar TL olarak ifade ederken, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım da geride kalan hafta elindeki kesin rakamları açıklamıştı. Yıldırım, “Hükümetin İzmir’e 11 yılda yaptığı yatırım miktarı 15.5 milyar TL’dir. Listesi de ortada ve bellidir.” demişti.

Aziz Kocaoğlu’nun, İzmir Limanı’na yönelik düzenlenen yolsuzluk operasyonu sonrası ortaya çıkan ses kayıtları üzerine istifaya davet ettiği İzmir Valisi Mustafa Toprak, belediye ile hükümet çekişmesine yatırım rakamları üzerinden dahil oldu. Vali Toprak, Twitter hesabından 2 mesaj atarak kente 10 yılda 11 milyar liralık yatırım yapıldığını ve devam eden projeler tamamlandığında bunun 16 milyara ulaşacağını duyurdu. Toprak’ın mesajları şöyle: “İzmir’de on yıl içerisinde yaklaşık 11 milyar liralık yatırım gerçekleştirildi. 2013 yılında ise yatırımlar için 1.3 milyar lira harcandı. Devam eden yatırımlara 2 -3 yıl içerisinde harcanacak olanlarla birlikte İzmir’e sadece yatırımlar için aktarılan kaynak 16 milyara ulaşacak.” CİHAN

Yorumlar