İstiklal Caddesi şantiyeye döndü, vatandaş alışverişten geri durmadı

Samsun'da 'Cadde AVM' yapılması için çalışma başlatılan İstiklal Caddesi'ndeki (Çiftlik)i çalışmalar tüm hızıyla sürerken caddenin şantiyeye dönmesi de vatandaşı alışverişten alıkoymadı.     Samsun’un simge...

Google Haberlere Abone ol
İstiklal Caddesi şantiyeye döndü, vatandaş alışverişten geri durmadı

Samsun'da 'Cadde AVM' yapılması için çalışma başlatılan İstiklal Caddesi'ndeki (Çiftlik)i çalışmalar tüm hızıyla sürerken caddenin şantiyeye dönmesi de vatandaşı alışverişten alıkoymadı.

    Samsun’un simge yerlerinden olan İstiklal Caddesi, Milli Mücadele’nin 100. yıl dönümü olan 2019 hedefleri kapsamında başlattığı proje çalışması ile araç trafiğine kapatılarak açık Alışveriş-Merkezi'ne (AVM) dönüşecek. İlk kazma bir ay önce vurulan caddede belediye ekipleri alt yapı çalışması yapmaya başladı. Adeta şantiye alanına dönen cadde üzerindeki dükkanların açık kalması dikkat çekerken görenleri en çok şaşırtan ise kazılmış yolda engelleri bir bir aşarak hafriyat yapan iş makinelerinin yanından korkusuzca geçen vatandaşların alışveriş yapma arzusu oldu.

    

    Yaklaşık 3 ay sürecek olan çalışmalar kapsamında araç trafiğine kapatılan caddede görme ve fiziki engelli vatandaşların kullanımına uygun düzenlemeler yapılacak. Zemin düzenlemesinde kullanılacak malzeme belediyenin kendi tesislerinde üretilen doğal taş ile karşılanacak. Aydınlatma sistemi havada gergi şeklinde yapılıp yürüyüşe engel direkler kaldırılacak.

    Genişleyen alanda AVM formatına uygun kent mobilyaları ile peyzaj düzenlemesi yapılarak Türkiye genelinde örnek bir cadde oluşturulacak. CİHAN

Yorumlar