IŞİD saflarında yaralanan çocuk askerin babası: Ülkemden özür diliyorum

IŞİD saflarında Suriye'de yaralanan 14 yaşındaki Taylan Ö. Şanlıurfa’da tedavi ediliyor. Baba Yaşar Ö., sınır geçişlerindeki kontrolsüzlüğe dikkati çekerek, "Sınırlar biraz daha denetim altına alınsın. Çocuklar ölmesin, kimse ölmesin....

Google Haberlere Abone ol
IŞİD saflarında yaralanan çocuk askerin babası: Ülkemden özür diliyorum

IŞİD saflarında Suriye'de yaralanan 14 yaşındaki Taylan Ö. Şanlıurfa’da tedavi ediliyor. Baba Yaşar Ö., sınır geçişlerindeki kontrolsüzlüğe dikkati çekerek, "Sınırlar biraz daha denetim altına alınsın. Çocuklar ölmesin, kimse ölmesin. Anneler babalarda, üzülmesin, sahip çıksın. Din hassas bir konu, bu vaatle kandırılıyor. İnsanların birbirini boğazlamadığı, birbirini kesmediği bir dünya istiyoruz. Ülkemden özür diliyorum.” dedi.

.

Ankara’da ikamet eden Taylan Ö., IŞİD sempatizanlarına kanarak Suriye’ye geçti. Burada IŞİD saflarına katılan çocuk asker, uğradığı bir saldırıda yaralandı. Sınıra getirilen çocuk, Türk askerinin yardımı ile Önce Akçakale Devlet Hastanesi'nde ardından da Mehmet Akif İnan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 4 gündür tedavi altında tutulan Taylan Ö.’nün sağlık durumunun iyiye gittiği, bugünlerde taburcu edilebileceği bildirildi. 50 gündür kayıp olan Taylan Ö’nün babası Yaşar Ö. ise çocukların kolayca kandırıldığını belirterek hem ailelere hem de sınır güvenliği sağlayan devlet görevlilerine çağrıda bulundu. Baba Yaşar Ö., yaşananları şöyle anlattı: “Oğlum 45 gün önce evden kaçtı. 5-6 gün sonra Suriye’den beni telefonla aradı. Dönmesini istedim. Çocuğumu internet üzerinden kandırmışlar. İlim irfan vaadiyle kandırıp Suriye’ye götürmüşler. Sınırdan Suriye’nin Arapları kaçak bir şekilde geçiriyor. Orada Azerbaycanlı IŞİD’ciler ile görüşüyor. Belli bir eğitimden geçirmeye başlıyorlar. 14 yaşındaki çocuklara silahın verilmesi yanlış. 5 çocuğum var, hiçbirinin bunlarla irtibatı yok. Bazı haberlerde abisinin destek olduğu söyleniyor, bunlar yanlış, abisinden kastı IŞİD’cilerdir.”

Sınırın kontrolsüzlüğünden de dert yakınan Yaşar Ö., “Sınırlar biraz daha denetim altına alınsın. Çocuklar ölmesin, kimse ölmesin. Anneler babalarda, üzülmesin, sahip çıksın. Din hassas bir konu, bu vaatle kandırılıyor. İnsanların birbirini boğazlamadığı, birbirini kesmediği bir dünya istiyoruz. Ülkemden özür diliyorum.”

Baba Yaşar Ö., çocuğunun okulu terk edip kaçtığını ifade etti.

IŞİD saflarında yaralanan Taylan Ö. ise internet üzerinden izlediği görüntülerden etkilenerek IŞİD saflarına katıldığını anlattı. Pişman olduğunu kaydeden Taylan, birlikte gittiği birkaç arkadaşının ise geri dönmediğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar