İptal edilen 2 oy geçerli sayıldı, Çardak'ın muhtarı Hilmi Mutlu oldu

Antalya İl Seçim Kurulu, Manavgat'ın Çardak köyünde oyların eşit çıkması ardından, kura ile belirlenen muhtarlığı reddetti.

Google Haberlere Abone ol
İptal edilen 2 oy geçerli sayıldı, Çardak'ın muhtarı Hilmi Mutlu oldu

Antalya İl Seçim Kurulu, Manavgat'ın Çardak köyünde oyların eşit çıkması ardından, kura ile belirlenen muhtarlığı reddetti. Çardak muhtarı seçilen Kuddüsi Mutlu'nun muhtarlığı iptal edilirken, yeniden 2 oyu kabul edilen Hilmi Mutlu yeni muhtar olarak belirlendi.

30 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Çardak köyünde eski muhtar Kuddüsi Mutlu ile yakın akrabası Hilmi Mutlu yarıştı. Seçim sonucunda Hilmi Mutlu 348 oy aldı. Rakibi Kuddüsi Mutlu ise 346 oy aldı. Seçim sonunda Hilmi Mutlu'ya çıkan 2 oy azaların üstü çizildiği gerekçesiyle iptal edildi. İptal ile birlikte 2 muhtar adayının oyları 346 ile eşit hale geldi.

Aday Hilmi Mutlu, azalarının üstü çizilmesine karşı kendi isminin üstü çizilmediği için 2 oyunun geçerli olması için Manavgat İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu. İlçe Seçim Kurulu, üzeri çizilen 2 oyu geçersiz saydı. Oyların eşitliğine bağlı kura neticesinde Kuddüsi Mutlu muhtar seçildi. Rakip aday Hilmi Mutlu, bu sefer itirazını Antalya İl Seçim Kurulu'na yaptı. İl Seçim Kurulu, Hilmi Mutlu'yu, 2 oyunu geçerli sayarak 348 oyla Çardak'ın muhtarı ilan etti. Kura ile seçilen muhtar Kuddüsi Mutlu, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu'na iade ederken, İlçe Seçim Kurulu, seçimi 2 oy farkla kazanmasına bağlı mazbatayı Hilmi Mutlu'ya verdi.

Hilmi Mutlu, yaptığı açıklamada, "İlçe Seçim Kurulu, itirazımızı yerinde bularak iptal edilen 2 oyumu kabul etti. Adalet yerini buldu. Çok mutluyum. İlçe Seçim Kurulun'dan mazbatamı aldım. Köyümde görevimin başındayım." dedi. CİHAN

Yorumlar