İnternet kafelere yazılım uyarısı

Adana TV ve Elektronik Cihazlar, Bilgisayar İletişim Araçları Tamircileri ve Malzemecileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Diptaş, internet kafe işletmecilerini yazılım ve program kullanımları konusunda düştükleri sıkıntıları...

Google Haberlere Abone ol
İnternet kafelere yazılım uyarısı

Adana TV ve Elektronik Cihazlar, Bilgisayar İletişim Araçları Tamircileri ve Malzemecileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Salih Diptaş, internet kafe işletmecilerini yazılım ve program kullanımları konusunda düştükleri sıkıntıları gidermek için odaya başvurmalarını istedi.

Oda Başkanı Salih Diptaş, odaya kayıtlı kafe yöneticilerini toplayarak, ücretli hale dönüştürülen Deep Freeze adlı programın alternatifi olarak, ücretsiz indirilip, lisanslı olarak kullanılabilen PC-WİSE yazılımının kurulumunu ilgili firma yetkililerine anlattırdıklarını belirtti. Diptaş, bir başka toplantıda ise odanın avukatı Müslüm Susar tarafından, ücretli ve lisanslı yazılım ve program kullanımları nedeniyle, üyelerin düştüğü sıkıntıların hukuki yollardan nasıl giderileceği konusunda bilgilendirme yapıldığını hatırlattı.

Amaçlarının internet kafe esnafının sorunlarını çözmek olduğunu aktaran Başkan Diptaş, “Bu amaçla, toplantılar yaptık. Yeterli katılım olmasa da, katılanlara gereken her türlü çözüm yollarını anlattık. Katılamayanlara da medya kanalıyla ulaşarak bilgilendirme yapıyoruz. İnternet kafe işleten esnaflarımızın, daha önce yasal olarak ücretsiz kullanılmasına rağmen, firmanın tavır değişikliğiyle ücretli hale dönüştürülen lisanslı Deep Freeze programı nedeniyle bazı sıkıntılar yaşıyor. Bunun için de Avukat Müslüm Susar ile anlaştık. Arkadaşımız, cüzi bir ödeme karşılığında tüm üyelerimizin sorunlarını hukuki yollardan çözmek için çalışacak. Bu konuda, problemi olan süratle bize gelsin, gereken yasal çözüm yollarını kendilerine söyleyeceğiz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar