İmam hatipli öğrenciler siyasi parti mitingine taşındı

Malatya'da imam hatip öğrencilerinin siyasi parti mitingine götürülmesi velilerin tepkisini çekti.

Google Haberlere Abone ol
İmam hatipli öğrenciler siyasi parti mitingine taşındı

Malatya'da imam hatip öğrencilerinin siyasi parti mitingine götürülmesi velilerin tepkisini çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Malatya'da düzenlediği mitinge Avni Kiğılı Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Büyükşehir Belediyesi otobüsü ile miting alanına taşındığı iddia edildi.

Lisede öğrenim gören iki öğrencinin velisi Erhan Küçükgöz, çocuklarının öğleden sonra günün son iki ders saatinde belediye otobüsüyle miting alanına götürüldüğünü kaydetti. Çocuklarının kendilerinden izin alınmadan bir siyasi partinini mitingine götürülmesinden rahatsız olduğunu anlatan Küçükgöz, “Kızım bugün beni arayıp ‘Baba, okul idaresi, bizi otobüsle miting alanına götürüyor’ dedi. Bende bizden izin alınmadan yapılan bu hareketi duyunca şaşırdım. Bir veli olarak bu çocukların başına bir şey gelseydi ne olurdu. Biz çocuklarımızı okulda biliyoruz. 16-17 yaşındaki çocukları siyasi bir partinin mitingine götürerek siyasete alet etmesi beni rahatsız etti. Bir de ders saatinde gitmişler. Son iki ders iptal edilerek mitinge gidilmiş.” dedi.

Okuldaki bir müdür yardımcısının, ‘Hepimiz gideceğiz, AK Parti’nin arkasında durmamız lazım’ dediğinin aktarıldığını ifade eden Küçükgöz, “Okul idarecileri bile bu konuda tartışma içine girmiş. Ancak tabi sonra çocuklar götürülmüş. Her belirli ideolojiye sahip bir öğretmen çocukları siyasi partilerin mitinglerine götürürse kaos çıkar. Biz rahatsız olduk” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar