İhsanoğlu: Kadınların taleplerini memnuniyetle karşılıyorum

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KADER) toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. İhsanoğlu, kadınların sorunları ile ilgili aldığı bilgiler ve talepleri değerlendirerek "Temel itibarla...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu: Kadınların taleplerini memnuniyetle karşılıyorum

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Kadın Adayları Destekleme Derneği'nin (KADER) toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. İhsanoğlu, kadınların sorunları ile ilgili aldığı bilgiler ve talepleri değerlendirerek "Temel itibarla ben bunları memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşi Füsun İhsanoğlu, KADER'in Dedeman Otel'de düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantının basına kapalı bölümünün ardından gazetecilere açıklama yapan İhsanoğlu, hem toplantıyı hem de cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda kadınlara ilişkin atılması planlanan adımları değerlendirdi. Konuşmasında belirttiği kadın konseyine ilişkin açıklamalar yapan İhsanoğlu, "Türkiye'de kadın meselesi ile ilgili resmi kurumlar var. Fakat öyle anlaşılıyor ki kadınların daha geniş bir yelpaze içinde, daha geniş bir platform içinde meselenin ele alınması ve ilgilenilmesi isteniyor. Onun için ben bu düşünceyi ileri sürüyorum. Bunu da sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri, bunlarla beraber vakıflar ve devletin kurumları... Bunlardan oluşacak bir danışma meclisi gibi. Meselenin tespiti, hedeflerin nasıl gerçekleştirileceği hususunda bir çalışma." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantıda kendisine aktarılan sorunlar ve çözüm yolları ile ilgili konu başlıklarının çoğuna katıldığını belirten İhsanoğlu, "Bunları ciddi bir şekilde etüd etmek lazım. Bunlardan hangilerinin o platformda daha somut hale getirmek tabii büyük bir çalışmanın neticesinde olacaktır. Temel itibarla ben bunları memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar