İHD: Hasta mahkumlar için umutlandık

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, hasta olan mahkumların serbest bırakılması konusunda umutlandıklarını açıkladı.İHD üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri eylemle, hasta mahkumların serbest bırakılması...

Google Haberlere Abone ol
İHD: Hasta mahkumlar için umutlandık

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi üyeleri, hasta olan mahkumların serbest bırakılması konusunda umutlandıklarını açıkladı.

İHD üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde düzenledikleri eylemle, hasta mahkumların serbest bırakılması amacıyla Ankara'ya yaptıkları yürüyüş konusunda açıklamalarda bulundu. Eyleme katılanlar, hasta olan mahkumların fotoğraflarını taşıdı. Eyleme katılanlar, ‘Hasta mahkumlar serbest bırakılsın’, ‘İnsan, haklarıyla insandır’, ‘Hasta mahpuslar yalnız değildir', 'Hapishanelerde ölüm istemiyoruz’ yazılı pankart ve döviz açtı.

İHD üyeleri, yaptıkları konuşmalarda beş gün düren yürüyüş sonrasında yürüttükleri çalışmalardan umutlu olduklarını dile getirdi. Yapılan konuşmalarda “Umutluyuz, umarız umutlarımız deva eder e neticelenir.” denildi. İHD'liler, hastalık nedeniyle acilen serbest bırakılması gereken 230 kişinin, toplam hasta mahkum sayısının ise yaklaşık 700 olduğunu öne sürdü.

Eylemciler daha sonra 'Susma, suça ortak olma’, ’İnsanlık onuru işkenceyi yenecek’ ve ‘Hasta mahpuslar yalnız değildir” şeklinde slogan atarak olaysız dağıldı.

CİHAN

Yorumlar