Hurdaya dönen otomobilden yürüyerek çıktılar

Tuzla'da, seyir halindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki elektrik direğine çarptı.

Google Haberlere Abone ol
Hurdaya dönen otomobilden yürüyerek çıktılar

Tuzla'da, seyir halindeki otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Elektrik telleri kopunca vatandaşlar zor anlar yaşadı. Sürücüler ve yayalar, kendilerini yol kenarına atarak elektriğe kapılmaktan kurtuldu. Kazada, motosikletteki 2 kişi ağır yaralandı, takla atarak yaklaşık 100 metre sürüklenen ve hurdaya dönen otomobildeki 2 kişi ise hafif sıyrıklarla kurtuldu.

Kaza saat 14.00 sıralarında Orhanlı Mahallesi Demokrasi Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre Ahmet Göktaş'ın kullandığı 34 HVP 07 plakalı otomobil aniden yola çıkınca, aynı yöne giden 2 kişinin üzerinde bulunduğu 77 DH 376 plakalı motosiklet otomobile çarpmamak için manevra yapmak istedi. Bu sırada önce otomobil kontrolden çıkarak elektrik direğine çarptı. Taklalar atarak yol kenarındaki tarlaya uçan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kaza sonrası otomobilde bulunan Ahmet Göktaş ve arkadaşı kendi imkanlarıyla araçtan çıktı. Hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar, olay yerine gelen ambulansla Tuzla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ile arkadaşı ise ağır yaralandı. Motosikletteki yaralılar da başka bir ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza sonrası otoyolda kısa süreli panik yaşandı. Kopan enerji nakil hatları yola düştü. Bu sırada yolda yürüyen vatandaşlar ile sürücüler ölümle burun buruna geldi. Kazanın Orhanli İtfaiyesi'nin önünde meydana gelmiş olması muhtemel faciayı önledi. Hemen müdahale eden itfaiye ekipleri yolu trafiğe kapatarak yardım talebinde bulundu. Elektrik ekipleri bölgedeki enerjiyi keserek tehlikenin büyümesini önledi. Olay sırasında yoldan geçen ve ölümle burun buruna gelen Süleyman İçinata,"Televizyonum bozulmuştu. Televizyon almak için dışarı çıkmıştım. Kaza sırasında otomobil direğe çarpınca teller koptu. Tam üzerimize düşerken kendimizi dereye attık. Az daha bir televizyon uğruna ölüyorduk. Canımızı zor kurtardık." dedi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
CİHAN

Yorumlar