Herkes O’nu okuyor yarışmasının ödül töreni yapıldı

Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Herkes O'nu okuyor' yarışması yapılan final ve ödül töreni ile sona erdi.

Google Haberlere Abone ol
Herkes O’nu okuyor yarışmasının ödül töreni yapıldı

Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Peygamber Yolu Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen 'Herkes O'nu okuyor' yarışması yapılan final ve ödül töreni ile sona erdi. Törenin Kutlu Doğum Haftası'na denk gelmesi ise organizasyona ayrı bir renk kattı.

Kaybedeni olmayan yarışmaya Tokat’ta 12 bin 600 kişi katıldı. Sınav 13 gün boyunca süren 25 oturumda gerçekleşti. Ödül töreni Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşti. Ödül gecesine katılım beklenenden fazla olunca birçok kişi töreni ayakta izledi. Bazı vatandaşlar ise yer olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Yeşilırmak Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Erdoğan Öncül, "Bizler iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini, O Rahmet Peygamberi'nden öğrendik.” dedi. Dernek Başkanı Öncül, 7'den 70'e 12 bin 600 kişinin katıldığı yarışmada, katılımcıların bir hayli zorlandığını ifade etti. ''Peygamber Efendimiz'i (sas) anlama yolunda dökülen terler, ter dökenleri cehennem ateşinden koruyacak yağmurlara dönüşecektir.'' diyen, Öncül 'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla yola çıktıklarını ve nitekim öyle de olduğunu kaydetti.

Yarışmaya katılanların 'Peygamber Efendimiz'i (sas) tanıdıkça aslında ne kadar uzak olduğumuzu gördük' dediklerini ifade eden Öncül, “O’nu tanıma adına yaptığımız çalışmada güzel olaylara vesile olduğumuzu hissettik. Bugünden sonra da Peygamber Efendimiz'i (sas) daha iyi tanıma ve anlama adına sürekli bir şeyler yapacağını söyleyen katılımcılarımız oldu. Çünkü Allah'ı (cc) ve Peygamber Efendimizi (sas) tanıdıkça Asr-ı Saadet'teki gibi yaşamaya bir adım daha yaklaşacağız. Belki o zaman Müslümanlığı gerçekten temsil etmiş oluruz.'' dedi.

EŞİ BİRİNCİ, KOCASI 4. OLDU

Herkes O’nu okuyor yarışması Tokat’ta 3 farklı kategoride toplam 25 sınav maratonunda gerçekleşti. Yarışma sonucunda toplam 189 kişiye çeşitli hediyeler verildi. Her kategoride yarışmanın birincisi olan toplam 3 kişiye Umre seyahati hediye edildi. Sonsuz Nur'dan yarışmaya katılarak yarışmada birinci olan 3 kişiden biri olarak Umre seyahati kazanan Esra Bayrak, “Bu yarışma sayesinde Efendimizi daha iyi tanıdım. O’nun sünnetlerini günlük hayatımıza dahil ettim. Aynı yarışmada eşim Sadık Bayrak da 4. oldu. Bu nedenle çok mutluyuz.” dedi.

Yarışmaya Lise kategorisinde katılan ve Efendimiz isimli kitaptan yarışan Ayşe Göktaş ise bir diğer umre seyahati sahibi olan yarışmacı oldu. Göktaş, "Geçen yılda katıldığım bu yarışmada 3. olmuştum bu sene 1. oldum çok mutluyum." dedi. CİHAN

Yorumlar