'Herkes O’nu Okuyor' Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı

Mardin’de Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' sınavında başarılı olan yarışmacılara ödülleri verildi.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes O’nu Okuyor' Yarışmasında Ödüller Dağıtıldı



Hz. Muhammed'in (sas) hayatıyla ilgili kitap okumaya teşvik amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ kampanyasına Mardinliler büyük ilgi gösterdi. Aktif Memurlar Derneği öncülüğünde Mardin Mova Park düğün salonunda düzenlenen gala programına yaklaşık 5 bin Mardinli katıldı. Salon hıncahınç dolarken çok sayıda vatandaş ise salonda yer kalmadığı için dışarıda kaldı. Mardin genelinde yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı sınavın ödül törenini sunan Samanyolu Haber Televizyonu'ndan Asım Yıldırım, Hz. Peygamber'in hayatıyla ilgili anlattığı hikayelerle programa renk kattı.

‘Herkes, son Peygamber Hz. Muhammed’i tanımak için yarışıyor’ sloganıyla düzenlenen kitap okuma kampanyası için düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından gala programına katılan ilahiyatçı yazar Numan Naim Selman ise Hz. Peygamber'in hayatını anlatan bir sohbet yaptı. Hz. Muhammed'in yalan, doğruluk, paylaşma, diyagramlık, insanlık için yaşama duygusu ve kardeşlik sevgisini hadislerle birlikte anlattı.

Mardin Aktif Memurlar Derneği Başkanı Abdulkadir Çelik ise yarışmada Mardin genelinde 20 bin kişinin katıldığı ‘Herkes O’nu Okuyoruz’ sınavında başarılı olan vatandaşların ödüllendirildiğini söyledi. Çelik, "Ödüller arasında umre ziyareti, dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, notebook, bisiklet, fotoğraf makinesi, cep telefonu, MP3, MP4 ve çeşitli kırtasiye malzemeleri bulunuyor. Mardin genelinde 20 bin kişinin katıldığı yarışma aslında bir yarışmadan ziyade güzel bir kitap okuma kampanyasına dönüştü. Bir yandan Efendimiz'in hayatını okuyan vatandaşlarımız bir yandan da kitap okuma alışkanlığını kazandı." şeklinde konuştu.

Daha sonra yarışmada başarılı olanlara ödülleri törenle verildi. Galanın sonunda ünlü sanatçı Gökmen'in seslendirdiği ilahi ve ezgiler geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Yorumlar