Her yağışta gölete dönen demirköprü altı, bu kez yağmurdan etkilenmedi

Adana'da yağmurlu havalarda, küçük bir gölete dönen valilik civarındaki demirköprü altında artık su birikintisi olmayacak.

Google Haberlere Abone ol
Her yağışta gölete dönen demirköprü altı, bu kez yağmurdan etkilenmedi

Adana'da yağmurlu havalarda, küçük bir gölete dönen valilik civarındaki demirköprü altında artık su birikintisi olmayacak. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, iki saat süren yağışın ardından köprü altında su birikintisi yaşanmadığını söyledi.

Başkanvekili Zihni Aldırmaz, bir süre önce yeni valilik önündeki demirköprü altında yağmurdan sonra oluşan su göleti için çözüm sözü vermişti. Her yağışta su baskını olduğu için gazetecilerin köprü altına geldiğini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Biz göreve geldikten sonra buradaki sorunu çözeceğimize dair söz verdik. Bunun yanında Seyhan’daki 17 mahallenin de su baskını sorununu çözeceğimizi söyledik. Tüm mahallelerin yağmur suyu sistemini yaptık. Sözümüzün gerçekliğinin ortaya çıkması için yağmuru bekliyorduk. İki gündür yoğun şekilde sağanak yağmur Adana’yı etkiliyor. Gördüğünüz gibi yağmur geldiği gibi gidiyor, hiç su birikmiyor. Sözümüzü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adana’ya hayırlı olsun.” dedi.

Sorunun 30-40 yıllık geçmişi olduğunu hatırlatan Zihni Aldırmaz, “Bu sorunu çözmek bize nasip oldu.” şeklinde konuştu. Aldırmaz, 17 mahallenin su baskını sorununu çözen proje için 15 milyon TL harcandığını açıkladı. Bu arada sağanak yağmur altında araçlarıyla geçen sürücüler Aldırmaz’a sevgi gösterilerinde bulundu. Zihni Aldırmaz’ın tren köprüsü altında gazetecilerle sohbet toplantısına ASKİ Genel Müdürü Abdulkadir Küreksiz de katıldı.
CİHAN

Yorumlar