'Her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin sağlanması' toplantısı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan 'Her çocuğun kaliteli eğitime erişmesinin sağlanması: Bölgesel bakanlar düzeyi eğitim konferansı' başladı.

Google Haberlere Abone ol
'Her çocuğun kaliteli eğitime erişiminin sağlanması' toplantısı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Hilton Otel'de yapılan 'Her çocuğun kaliteli eğitime erişmesinin sağlanması: Bölgesel bakanlar düzeyi eğitim konferansı' başladı. Toplantıya Bakan Nabi Avcı ile birlikte 9 ülkenin eğitim bakanları katılıyor.

Toplantıya Arnavutluk, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Karadağ, Romanya, Sırbistan, Tacikistan, Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya, Türkiye, Türkmenistan, Ukrayna ve Özbekistan temsilcileri bakan ve yardımcıları düzeyinde katılım gerçekleşti.

Yapılan bilgilendirmede konuyla ilgili eylem çağrısının gerekçesi olarak Unicef verilerine göre; "2.5 milyon çocuğun temel eğitim kapsamı dışında olması, 1.6 milyon çocuğun ciddi ölçülerde hizmet ve yapısal yetersizlik yüzünden okula gidemeyen çocuklar olması, milyonlarca çocuğun eğitimini tamamlamadan okullardan ayrılıyor olması, engelleri olan 5.1 milyon çocuktan tahmini olarak 3.6 milyonunun okullara gidemiyor olması ve 15 yaşındaki öğrencilerin yaklaşık yarısının okuma fen ve matematikte en temel başarı düzeyine ulaşamamaları." gibi nedenler gösterildi.

Konuyla ilgili eylem çağrısının bölgedeki 20 hükümet, sivil toplum kuruluşları, BM kuruluşları tarafından hazırlandığı belirtildi.
CİHAN

Yorumlar