'Hemşirelik kutsal bir meslektir'

Amasya’nın Merzifon İlçesi Sağlık Müdürü Doktor Sibel Çalık, “Hemşirelik, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir.” dedi.Çalık, Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hemşireliğin...

Google Haberlere Abone ol
'Hemşirelik kutsal bir meslektir'

Amasya’nın Merzifon İlçesi Sağlık Müdürü Doktor Sibel Çalık, “Hemşirelik, temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir.” dedi.

Çalık, Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, hemşireliğin güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslek olduğunu belirtti.

Hemşirelik mesleğinin tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydettiğini kaydeden Çalık, “Hemşirelik sağlık hizmetlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelik, güç çalışma şartları gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.

Hemşirelerimiz din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, bireye aileye ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Bu nedenle sevgiden, şefkatten, disiplin ve ciddiyetten uzak bir kişinin bu mesleği icra etmesi mümkün değildir. Ülkemizde sağlıklı nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz; sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar