Hemşirelerin sayıca artırılması, hasta ölümlerini azaltıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Türkmen, hastaya doğrudan bakım hizmeti sunan hemşirelerin sayıca artırılmasının, hasta ölümlerini azalttığını söyledi. Türkmen, hemşire...

Google Haberlere Abone ol
Hemşirelerin sayıca artırılması, hasta ölümlerini azaltıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Türkmen, hastaya doğrudan bakım hizmeti sunan hemşirelerin sayıca artırılmasının, hasta ölümlerini azalttığını söyledi. Türkmen, hemşire sayısının artmasının sağlık hizmet kalitesini de artırdığını kaydetti.

    CBÜ Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü ve CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliğinde ‘Dünya Hemşireler Günü’ kapsamında Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Hemşireler Sağlık İçin Vazgeçilmez Bir Kaynaktır’ konulu panelde konuşan Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sevgi Türkmen, organizmanın iç ve dış dengesini bozan veya bozmak için tehdit eden her şeyin stres olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

    Türkmen, özellikle hemşirelerin stres altında çalıştığını, bunun sonucunda da tükenmişlik, memnuniyetsizlik, meslekten uzaklaşma, çeşitli hastalıklar, işte verimsizlik ve işten ayrılmaların meydana geldiğini ifade etti. Türkmen, hastaya doğrudan bakım hizmeti sunan hemşirelerin sayıca artırılmasının hasta ölümlerini azalttığını ve sağlık hizmet kalitesini de artırdığını kaydetti.

    CBÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk de ‘Sağlıklı Yaşam İçin Egzersiz’ konulu konuşmasında spor yapmak için büyük spor merkezlerine ihtiyaç olmadığını, günlük 40 dakikalık nabzı, dakikada 120 yapabilecek tempolu bir yürüyüş yapılmasının yeterli olacağını bildirdi. CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi hemşiresi Kübra Yiğit Gökbel de ‘Sağlıklı Yaşan İçin Beslenme’ içerikli konuşmasında, beslenmenin kronik hastalıkları yenmede önemli olduğunu, ancak aynı zamanda kronik hastalıkların nedeni de olabileceğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar