Harçlıklarını pazarda taşımacılık yaparak çıkartıyorlar

Elazığ’da kurulan semt pazarlarında el arabaları ile dolaşan çocuklar, vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri taşıyarak para kazanıyor. Günlük 10-15 lira kazanan çocuklar hem okul harçlıklarını çıkarmak hem de aile bütçesine katkıda...

Google Haberlere Abone ol
Harçlıklarını pazarda taşımacılık yaparak çıkartıyorlar

Elazığ’da kurulan semt pazarlarında el arabaları ile dolaşan çocuklar, vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri taşıyarak para kazanıyor. Günlük 10-15 lira kazanan çocuklar hem okul harçlıklarını çıkarmak hem de aile bütçesine katkıda bulunmak için çalıştıklarını söylüyorlar. El arabalarıyla pazar yerinde müşteri arayan çocuklar yoruldukları zaman pazarın boş yerlerinde oturarak dinleniyorlar.

Kazandıkları para ile ev ihtiyaçlarına destek olduklarını belirten çocuklar, "Sabah saatlerinde pazara gelerek vatandaşların aldıkları eşyaları el arabaları ile evlerine götürüyoruz. Günlük kazancımız 10-15 lira arasında değişiyor. Kazandığımız para ile hem ev ihtiyacımıza destek oluyoruz hem de okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz" dediler.

Taşımada aldıkları paranın mesafeye göre değiştiğini söyleyen çocuklar: “Her pazar kurulduğunda gelip taşımacılık yapıyoruz. Ayrıca evimizin meyve ve sebze ihtiyacını da karşılayabiliyoruz.” ifadeleriyle aile bütçesine katkıda bulunduklarını aktardılar.

Pazardan aldığı sebze ve meyveyi çocuklara taşıttıran bazı vatandaşlar ise çocuklara harçlık vermek için taşıttıklarını ifade ederek, "Allah'a şükür, pazar alışverişlerini yapabilecek sağlığımız var, biz kendimiz de taşıyabiliriz. Fakat çocukları burada görünce harçlık verelim diye el arabası ile taşıttırıyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar