Hanımlar Derneği öğrencilere burs için birleşti

Aydın’da kuruluşunun 15. yılını düzenlediği etkinlikle kutlamak isteyen Aydın 2000 Yılı Hanımlar Derneği etkinliği eski otogarda başladı. Soma’da hayatını kaybeden madencileri için saygı duruşunun yapıldığı etkinlikte, Kur’an-ı...

Google Haberlere Abone ol
Hanımlar Derneği öğrencilere burs için birleşti

Aydın’da kuruluşunun 15. yılını düzenlediği etkinlikle kutlamak isteyen Aydın 2000 Yılı Hanımlar Derneği etkinliği eski otogarda başladı. Soma’da hayatını kaybeden madencileri için saygı duruşunun yapıldığı etkinlikte, Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.

Aydın Eğitim Kültür Sanat ve Kermes Şenliği 25 Mayısa kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek. Etkinliğin açılışında konuşan Aydın 2000 Yılı Hanımlar Derneği Başkanı Meral Özçöllü, etkinlikte yer alan şenliklerin, Soma’daki maden kazası nedeniyle iptal ettiklerini söyledi. Burada hayatını kaybedenlere başsağlığı, geride kalanlara da sabır dileyen Meral Özçöllü, insana değer vermenin ancak eğitimle sağlanabileceğini, elim hadiselerin de eğitimle aşılabileceğini söyledi. Özçöllü, etkinliği, dar gelirli çocukların eğitim masrafları için düzenlediklerini söyledi.

Eski otogarda düzenlenen Aydın Eğitim Kültür Sanat ve Kermes Şenliği başladı. Geliri dar gelirli öğrencilere kalacak olan etkinlikle ilgili bilgi veren Meral Özçöllü, “Aydın Eğitim Kültür ve Sanat Etkinliğimizin şenlik kısmını iptal ettik. İmkanlarımız ölçüsünde ulaşabildiğimiz kimsesizlerin kimsesi, çaresizlerin çaresi olmak için çabaladık. Kuruluşumuzun 15. yılını böyle bir etkinlikle taçlandırmak istedik. Fakat şenlik olarak düşündüğümüz bu etkinliğimizin Soma’da yaşanan son derece üzücü hadise nedeniyle şenliklerimizi iptal ettik. Programımızda sadece, eğitim, kültür ve sanat bölümlerleri olacak. Toplumda her bir fert vazifesini tam olarak yaparsa güzel yarınlara ulaşabilir, düşüncesi ile çıktığımız ve sorumluluk aldığımız bu yolda şimdiye kadar bizi destekleyen tüm Aydın halkına, dernek yönetim ve üyelerimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Buradan elde ettiğimiz gelirlerle çocuklarımıza burs imkanları sağlayacağız.” dedi.

Etkinlikler kapsamında, Tasavvuf Musikisi, Semazen gösterisi, İlahiyatçı Yazar Ali Demirel’in konferansı gibi programlar yer alıyor. Sabah saat 9'da başlayacak olan etkinlikler gece saat 23’e kadar devam edecek. Etkinlikte yer alan kermeste gıda, giyim, çeyiz, süs eşyaları, takı, yöresel kıyafetler, Yörük çadırında dinlenme ve çeşitli stantlarda yapılacak satışlardan elde edilecek gelirler öğrencilere burs olarak verilecek.

CİHAN

Yorumlar