Gürsel Tekin: Gençler, AKP'lilere Damat Olun

Partisinin seçim istihbarat bürosunu açan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, evlenecek gençlere tavsiyede bulunarak 'AKP'li milletvekillerine damat olun. Enişte olun' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Gürsel Tekin: Gençler, AKP'lilere Damat Olun

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, evlenecek gençlere seslenerek 'Gençler, ivedilikle AKP'li belediye başkanları yada AKP'li milletvekillerine damat olun. Enişte olun. Eniştelerin nasıl servet sahibi olduğunu herzaman birlikte göreceğiz' dedi.

Yolsuzluklarla ilgili harita çıkardığını belirten Tekin, yalnızca İstanbul'da 100 milyar dolar talan olduğunu söyledi. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm süreciyle ilgili çıkışlarını da oylarının düşmesinden ötürü yaptığını kaydetti.

Partisinin Kemerburgaz Mahalle Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, matbuat toplantısında güncel konuları değerlendirdi.

'YÜREĞİ YETEN BİRİ VARSA...'

Toplantıya İstanbul haritasıyla gelen Tekin, 'Türkiye'nin organize bir biçimde nasıl yolsuzlukla karşı karşıya kaldığını söylemlerin ötesinde bir harita biçimine getirdik. Burası İstanbul. Savcılar tahkikat açtığı için soruşturmanın nasıl yürüyebileceği hakkında da savcılara destekçi olmak için bunu gösteriyorum. Bu planda, bir kentin parsel parsel nasıl ve kimlere satıldığını, hangi planlarda neye dönüştürüldüğünün hepsi var. 1999'da Marmara depreminden ötürü rahmetli Ecevit döneminde, yalnızca İstanbul, Marmara değil Türkiye'nin yüzde 66'sının fay çizgileri üstünde bulunduğu belirleme edildi. Her an depremle karşı karşıya bulunan bir ülkeyiz. Bundan ötürü o çağın iktidarı, kamuya ve millete ait. Yani Bülent Arınç'ın parsel parsel satıldı dediği arsaların hepsi vatandaşın hizmetine sunulacaktı. Deprem dönüşümü için kullanılacaktı. Burada kamuya ilişkin kentsel dönüşüm için ayrılan Milli Emlak ve bakanlıkların yerinden bir adet bana gösterin. Nerede bunlar? Hepsinin malikleri belli. Yüreği yeten bir tanesi varsa beni savcıya versin.' diye konuştu.

'SADECE İSTANBUL'DA 100 MİLYAR DOLAR TALAN VAR'

İstanbul'da 100 milyar dolarlık talan olduğunu söz eden Tekin, şöyle devam etti: 'Ankara'da en az bu kadar. Kayseri'de en az bu kadar. Konya'da en az bu kadar. İstanbul'un bir branşında kamuya yani Milli Emlak'a, millete ilişkin bir arsanın 100 dönüm arsa. Burayı geçmiş çağda bakan Unakıtan zamanında bir yandaş AKP'li şirkete öncelikle kiraya veriyorlar. 49 yıllığına kiralıyorsunuz. 6 ay sonra bu kiralanan noktayı bakanlık satışa çıkarıyor. 49 yıllığına kiralanmış bir noktayı hangi iş adamı alabilir? Kiraya verdiği adam burayı 2 milyon 800 bin dolara almış. Bu satış bittikten sonra 6 emsalle bu nakit 400 milyon dolar oldu. Bu yalnızca bir yer. Bu milletin yeriydi. Nerede AKP belediyesi varsa bu mevcut. Bunu kapatmanız mümkündür değil. Alacaksınız bu planları kimlere ne verilmiş göreceksiniz.'

'HIRSIZLIKLARIN TAMAMI ORGANİZEDİR'

Yolsuzluklarla ilgili tahkikat başlatan savcıya seslenen Tekin, 'Sakın ha bu tetkik ve soruşturmayı organize edilmiş adliyelerdeki bilirkişi müesseselerine bırakırsanız netice alamazsınız. Size adres veriyorum, Mimarlar Odası, Plancılar Odası, Çevre Şehircilik Mühendisleri Odası. Bu üç odada tüm bu teferruatları alabilirsiniz. Yol haritanızda size iri faydası olur. Aksi taktirde bilirkişi müesseselerine, onlar bakanlıklara, bakanlıklar zaten hepsi iş ortakları. Hırsızlıklar asla tek başına olmaz. Sokak hırsızlığı, otomobil hırsızlığı dahi 3 – 5 kişiyle olur. Bu hırsızlıkların hepsi organizedir. Türkiye'de organize hırsızlıkların nerelerde olduğunu biliyoruz. Bunları daha sonra açıklayacağız.' dedi.

GENÇLERE İLGİNÇ TAVSİYE

Gençlere seslenen Tekin, 'Geç kalanlara yapıcak bir şey yok. Gençlerin çoğu ivedilikle AKP'li belediye başkanları yada AKP'li milletvekillerine damat olun. Enişte olun. Önümüzdeki günlerde eniştelerin nasıl servet sahibi olduğunu herzaman birlikte göreceğiz.' dedi.

AK Parti'nin sloganlarını hatırlatan Tekin, ' 'Bu sevda bitmez'. Evet bu kavga bitmez. Hırsızlığın kavgası bitmeyecek. Yine 'Ak günler geliyor' diyorlardı. Valla keşke ak olsanız. Yemin olsun alkışlayacağız. AK Parti şimdi yalan ve talan partisi oldu. Bu kadar yalanı nasıl bir araya getiriyorlar doğrusu şaşkınlıkla izliyoruz. Beşiktaş, cami, Bülent Arınç'a suikast yalanı. Reyhanlı'da 53 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hemen çıkıp sol örgüt yaptı dediler. Bunların yalanına yetişmek mümkündür değil. Bütün bu parsellenmiş bölgelerin hesabını sormak namus borcumuzdur.' biçiminde konuştu.

'KÜRT SORUNU ONLARCA İKTİDARI YEDİ BUNLARI DA YİYECEK'

Çözüm süreciyle ilgili soruları yanıtlayan Tekin, 'Eski Başbakan'ın bir deyimiyle başlayayım. 'Çözüm sürecini bozanlar, önüne mani olanlar yurt hainidir' demişti. Cumhuriyet Halk Partisi şekilde biz baştan itibaren, elbette bu ülkede sulh ve kardeşlik isteriz, çözüm isteriz, silahların susmasını isteriz. Ne yapacaksanız yapın bu yurttaşı huzursuz edebilecek boyutlara getirmeyin dedik. Şimdi bunlar diyorlar ya efendim bilgim yoktu falan. Buna katiyen inanmayın. Bunlar haşa Allah bir dese inanmayın. Bu hırsızlıkları bu talanı kapatacaksın Davutoğlu, sonra Allah'ın secdesine duracaksın, dua edeceksin. Kimseyi kandıramazsınız.' diye konuştu.

İktidar ve HDP'nin Dolmabahçe görüşmelerini hatırlatan Tekin, 'Bu süreç, Dolmabahçe'den öncelikle Dolmabahçe görüşmesi oldu. Bir yan iktidar Öteki HDP. 2 gün sonra eski başbakanın önüne bir kamuoyu yoklaması geliyor. Her ikisinde de AKP'yi yüzde 40'ın altında görüyor. Eski başbakandan söz ediyorum. Cumhurbaşkanı mevcut mı? Yeni başbakan da yok. Eskisinin yardımcısı mı yamağı mı ne bulunduğu belirgin değil. Ona da 4 il vermişler, Konya, Karaman, Aksaray bir de Osmaniye. Bu illerdeki milletvekillerini o arkası de eski başbakan yazacak. AKP'nin oyları düşüşte olunca milliyetçi hassasiyeti bulunan vatandaşları nasıl kandırabilirim? Çıkıyorsun bu meseleyi konuşuyorsun. Sen mevcut desen ne olur, bulunmamaktadır desen ne olur? Bütün bu Kürt meselesi onlarca iktidarı yemiştir. Bu iktidarı da yiyecektir. Bu kadarını söylüyorum.' ifadelerini kullandı.

Mahalle temsilciliğinin de açılışını oluşturan Tekin, vatandaşlarla sohbet ederek fotoğraf çektirdi.


SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar