Gündoğdu: Arınç'ın, cemaatten oy istemesi görülmemiş bir siyasi pişkinlik

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne her türlü hakareti yaparken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cemaatten oy istemesini 'görülmemiş siyasi pi.

Google Haberlere Abone ol
Gündoğdu: Arınç'ın, cemaatten oy istemesi görülmemiş bir siyasi pişkinlik

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne her türlü hakareti yaparken Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın cemaatten oy istemesini 'görülmemiş siyasi pişkinlik' olduğunu söyledi.
Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında Beşkonak Köprülü Kanyon ile Serik'in Belkıs beldesi ve köylerinde seçim çalışması yaptı.
Belkıs'ta basın açıklaması yapan Gündoğdu, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir siyasi partinin toplumdaki bir sivil toplum kuruluşunu yolsuzluklarını ve hırsızlıklarını örtbas etmek için kurban seçtiğini söyledi.
Gündoğdu, ülkeyi yöneten Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında Hizmet Hareketi'ne karşı ağza alınmayacak olan in, örgüt, çete, paralel yapı, haşhaşi, virüs, sülükler ve yalancı peygamber sözlerini söyleyerek toplumda kutuplaştırma, ötekileştirme ile kin ve nefreti teşvik ederek anayasal suç işlediğini vurguladı.
Başbakan Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ne en ağır hakaretleri seçim meydanlarında söylerken Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç'ın cemaatten hiç yüzü kızarmadan oy istemesinin ise iki yüzlü ve riyakar siyaset tarzına örnek olduğunu belirten Gündoğdu, "Senin Başbakan'ın Hizmet Hareketi'ne ve Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye en ağır ifadeleri söylerken, sende hiçbir şey yokmuş gibi cemaatten oy talep etmesine 'pes doğrusu' diyoruz. Eğer Arınç, ülkede onurlu ve ilkeli siyasetin temsilcisi olmak istiyorsa AKP'de bir dakika bile durmaması gerekir. Bu ne pişkin siyaset anlayışı ki dün Türkçe Olimpiyatları'nda alkışladığın öğretmenlere senin Başbakan'ın en ağır hakeretleri arka arka saydırıyor, ardın da sende Manisa'da Bursa'da cemaatten oy istiyorsun. Valla pes doğrusu. İki yüzlü, riyakar ve takiyyeci siyaseti kınıyoruz. Lanetliyoruz. Böylesi pişkin siyaset yerin dibine batsın." diye konuştu.
MİLLET EĞEMEN BAĞIŞ'TAN ÖZÜR BEKLİYOR
Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Kur'an-ı Kerim'in Bakara suresi ile alay etmesini kınadıklarını belirten Gündoğdu, Bağış'tan toplumdan özür dilemesini beklediklerini kaydetti.
Bağış'ın İslam dinine karşı yaptığı saygısızlığı CHP ve DSP yapmış olsaydı AKP'lilerin seçim malzemesi yapmaktan hiç çekinmeyeceğinin altını çizen Gündoğdu, "Egemen Bağış'tan milletimiz bir özür bekliyor. Yüce dinimize karşı hiç kimse hakaret edemez. Bu tür söz Allah korusun insanı dinden çıkarır. Onun için Bağış onurlu bir davranış sergileyerek yüce milletimizden özür dilemeli. Özür dileme onu küçültmez, yüceltir. Özür dilemekte bir erdemdir. " ifadesini kullandı.
TWİTTER SUSTURULAMAZ
Sosyal medyayı hiç kimsenin susturamayacağını belirten Gündoğdu, Erdoğan'ın twitterin kökünü kazayacağız diyerek kapatmasını kınadıklarını kaydetti. Gündoğdu, Türkiye'nin Çin'den sonra twitteri yasaklayan ülke konumuna düşmesinin üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar