GTB Başkanı Tiryakioğlu: Gaziantep üreten yapısıyla İSO 500'e damga vurdu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, tarıma dayalı sanayide Türkiye'de lider, dünyada örnek şehir olan Gaziantep'in üreten ve gelişen yapısıyla İSO 500 raporuna damga vurduğunu söyledi.Tiryakioğlu, GTB...

Google Haberlere Abone ol
GTB Başkanı Tiryakioğlu: Gaziantep üreten yapısıyla İSO 500'e damga vurdu

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, tarıma dayalı sanayide Türkiye'de lider, dünyada örnek şehir olan Gaziantep'in üreten ve gelişen yapısıyla İSO 500 raporuna damga vurduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, GTB üyesi 10 firmanın İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer almasını değerlendirdi. İSO'nun 2013 verilerine göre hazırladığı raporda Gaziantep'ten toplan 24 firmanın listede yer bulduğunu ve bu firmaların 10'unun GTB üyelerinden oluştuğunu ifade eden Tiryakioğlu, "Tarıma dayalı sanayinin enlerinin yer aldığı bu liste, Gaziantep'in sanayi ve tarım alanındaki başarısını bir kez daha tescillemiştir" dedi.

İSO 500 raporunda yer alan tüm kuruluşları kutlayan Tiryakioğlu, "Bulgur, makarna, un, bakliyat, tekstil, pamuk ve yağ gibi çeşitli tarımsal ürünlerin işlenmesi ve ihracatında Gaziantep, sadece Türkiye'de değil, tüm dünya pazarlarında önemli bir yere ve konuma sahiptir. Tarım ürünlerinde ülkemizin lokomotifi görevini üstlenen Gaziantep, açıklanan İSO 500 raporunda da bu başarısını açıkça ortaya koymuştur." diye konuştu. GTB üyesi 10 işletmenin Türkiye'nin en büyükleri sıralamasında yer almasının Gaziantep ve bölge tarımı adına son derece sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, bu sayının önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesi için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini söyledi.

Gaziantep'in tarımsal ürünlerin üretimi ve işlenmesi konusunda son yıllarda gıpta ile bakılacak örnek bir tablo ortaya koyduğunu belirten Tiryakioğlu, "Özellikle makarna, bulgur ve un gibi önemli bazı sektörlerde Türkiye ihracatının tamamına yakınını tek başına karşılayan gazi şehrimiz bulunduğu coğrafyada adeta bir tarım üssü olarak faaliyet göstermektedir" dedi. Tiryakioğlu, GTB'nin global borsacılık alanında çığır açacak yeni projelerini hayata kazandırmak için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getirerek şöyle konuştu: "İSO 500 gibi derecelendirmelere daha fazla üyemizin girmesini sağlayacak olan projelerin üzerinde duruyoruz. Ürün İhtisas Borsacılığı, Lisanslı Depoculuk, Et Borsacılığı ve Elektronik Ürün Borsacılığı gibi başlıca projelerimiz hizmete girdiğinde tarım sektörüne yeni bir soluk getirecek olan yepyeni bir devrin kapılarını hep birlikte aralayacağız." CİHAN

Yorumlar