Giresun’dan Suriye halkına Kimse Yok Mu aracılığıyla yardım

Giresun’da, yaşanan iç savaş ve soğuk kış şartlarındaki sıkıntılar nedeniyle Suriye halkı için toplanan 1 TIR dolusu yardım, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
Giresun’dan Suriye halkına Kimse Yok Mu aracılığıyla yardım

Giresun’da, yaşanan iç savaş ve soğuk kış şartlarındaki sıkıntılar nedeniyle Suriye halkı için toplanan 1 TIR dolusu yardım, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla gönderildi. Gönüllü vatandaşlarca toplanan yardım malzemeleri arasında 20 ton un, kuru gıda, çok sayıda battaniye, çeşitli ihtiyaç maddeleri, elbise, çocuk ayakkabısı ve elbiseleri gibi temel ihtiyaç maddeleri yer aldı.

Giresun merkez ve ilçelerinden çok sayıda kişi Suriye halkı için yardım elini uzattı. Yapılan yardımlar genellikle dayanıklı yardım maddelerinden oluştu. Toplanan yardımlar gönüllülerce yardım paketleri haline getirilip araca yerleştirildi. Gönüllülerce toplanan yardımlar hakkında konuşan Giresun Memur İşçi ve Köylü Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (GİMDER) Başkanı Fikret Öztürk, "Her gün televizyonlardan seyrettiğimiz Suriyeli mültecilere, Kimse Yokmu Derneği aracılığıyla kayıtsız kalmama adına yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda, Giresun halkının ve esnafımızın desteği ile topladığımız yardımlar, yerine ulaştırılmak üzere gönderilmiştir." dedi.

Giresun halkına, yardım kampanyasında göstermiş olduğu kadirşinas tavırdan dolayı teşekkürlerini ileten Öztürk, yardımların Trabzon Kimse Yok Mu Derneği’ne teslim edileceğini, oradan da Suriyelilere ulaştırılacağını bildirdi.
CİHAN

Yorumlar