Geçen yıl 14 bin 866 kişi işe yerleştirildi

Sakarya’da geçen yıl İŞKUR’a kayıtlı 14 bin 866 kişi işe yerleştirildi. İstihdamda önceki yıla göre yüzde 33’yük bir artış sağlandı.

Google Haberlere Abone ol
Geçen yıl 14 bin 866 kişi işe yerleştirildi

Sakarya’da geçen yıl İŞKUR’a kayıtlı 14 bin 866 kişi işe yerleştirildi. İstihdamda önceki yıla göre yüzde 33’yük bir artış sağlandı.

Sakarya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Sakarya Valisi Mustafa Büyük’ün başkanlığında toplandı. Toplantıya, Kurul üyesi daire müdürleri, işçi ve işveren sendikaları temsilcileri, Sakarya Üniversitesi’nden öğretim üyeleri ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu yetkilisi katıldı. Toplantıda, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün 2013 yılı faaliyetleri değerlendirildi. Sakarya’da düzenlenecek işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik eğitim programları, istihdamın korunmasına yönelik çalışanların sertifika programları ve Toplum Yararına Programlar görüşüldü. Ayrıca işgücü piyasasında işverenlerin ihtiyaç duyacağı nitelikli işgücüne yönelik mesleklerin tespit edilmesi ve bu doğrultuda işgücü piyasası analiz çalışması yapılması kararlaştırıldı. İşverenler tarafından talep edilen ve ihtiyaç duyulan mesleklerde işgücü yetiştirme kurslarının açılarak istihdamın artırılması ele alındı.

Sakarya Valisi Mustafa büyük, toplantıda yaptığı konuşmada, TÜİK’ten elde edilen işsizlik verilerine göre, 2011’den bu yana Sakarya’da işsizlik oranında anlamlı bir düşüş gözlemlendiğini söyledi. Ayrıca istihdama yönelik sektörel analiz çalışmaları, kariyer günü, istihdam fuarı gibi etkinliklerle, iş arayanlar ile işverenleri buluşturmayı hedeflediklerini belirten Büyük, iş arayanlara yönelik iş bulmayı kolaylaştırıcı eğitim faaliyetleri düzenlemeyi düşündüklerini vurguladı.

14 BİN 866 KİŞİ İŞ SEVİNCİ YAŞADI

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Tekin Kaya ise Sakarya’da 2013 yılı içerisinde İŞKUR’a kayıtlı 32 bin 570 kişi olduğunu kaydetti. Kaya, İŞKUR’un kamu ve özel sektörde işe yerleştirme sayısının, geçen yıla göre yüzde 33’lük bir artışla 14 bin 866 kişi olduğunu ifade ederek şu bilgileri verdi: “Vasıfsızlığı ve mesleksizliği azaltma ve istihdamı artırma amacıyla 2013 yılında İŞKUR aracılığıyla 125 farklı meslekte toplam 10 bin 534 kişi mesleki eğitim kursuna katıldı. Bu eğitimler için 2013 yılı içerisinde 11 milyon 440 bin TL ödenek kullanıldı.”

Toplantı sonunda, işgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda farklı mesleklerde istihdam garantili yeni mesleki eğitim kurs programlarının açılmasına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı mesleki ve teknik liselerde talep ve ihtiyaçlar doğrultusunda, yeni alan ve dalların açılmasına ve bazı alan ve dalların da kapatılmasına karar verildi. CİHAN

Yorumlar