FEM'in Şanlıurfa sınavında sınıflar yetmedi, müdür odası kullanıldı

Şanlıurfa’da FEM Dershanesi, il genelindeki 17 şubesinde Seviye Tespit Sınavı (STS) yaptı.

Google Haberlere Abone ol
FEM'in Şanlıurfa sınavında sınıflar yetmedi, müdür odası kullanıldı

Şanlıurfa’da FEM Dershanesi, il genelindeki 17 şubesinde Seviye Tespit Sınavı (STS) yaptı. Sınava 35 bin 350 öğrenci katıldı.

Sınava giren öğrenciler, başarılarına göre bursluluk hakkı veya indirim hakkı kazanacak. FEM Anafen Dershaneleri, Şanlıurfa’da toplam kontenjanın yüzde 10’undan daha fazla öğrenciye indirim uygulayacak.

TALEP ARTTI

Sınavlara yoğun katılımın olduğunun altını çizen FEM Dershanesi Genel Müdürü Abdulvahhap Çerkez, geçen yıla oranla dershane talebinin arttığını vurguladı. Çerkez, “Bu sene yapmış olduğumuz sınavların katılımı daha iyi oldu. Geçen yıl yaklaşık 30 bin öğrenci katılmışken bu yıl 35 bin 350 öğrenci başvurdu. Dershanecilik açısından, talep açısından ben bu gelişmeyi çok önemli buluyorum. ‘Dershanelere ihtiyaç yoktur’ şeklindeki beyanatlara rağmen insanların çocuklarının geleceği için indirim ve bursluluk sınavına bu kadar teveccühte bulunması gösteriyor ki herkes çocuğunu geleceği için bir şeyler yapmaya çalışıyor.” dedi.

MÜDÜR ODASINDA SINAV

Yoğunluk yaşandığı için öğrencilerin faklı şubelere yönlendirildiğini, hatta müdür odasında sınava girdiğini dile getiren Çerkez, “Biz de bu yoğunluktan dolayı memnun olduk. Bazı şubelerimizde yer kalmadı, diğer şubelere yönlendirmek zorunda kaldık. Yoğun talep olunca öğretmenler odası, zümre odalarımız gibi yerlerde öğrencileri sınava alma durumunda kaldık. Bir eğitimci olarak bu bizi çok duygulandırdı.” ifadelerini kullandı.

Sınavın çıkışında cevap anahtarları dağıtıldı. Sınav sonucunu merak eden öğrenciler; kaldırımlarda, banklarda doğru ve yanlışlarını kontrol etti.
CİHAN

Yorumlar