Ezilmekten kıl payı kurtuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde mobese kameralarına takılan bir görüntü saniyelerin bile ne denli önemli olduğunu ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
Ezilmekten kıl payı kurtuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde mobese kameralarına takılan bir görüntü saniyelerin bile ne denli önemli olduğunu ortaya koydu. İlçe merkezinde meydana gelen bir kazada yolda yürüyen yaya kaygan zeminli yolda kayan aracın altında kalıp ezilmekten kıl payı kurtuldu.

Olay geçtiğimiz günlerde Tatvan ilçesi Devlet Hastanesi yanında ki Tatvan – Ahlat yolu kavşağında meydana geldi. Mobese kameralarına yansıyan görüntülerde kameralar hem kaza anını hem de kazadan saniyelerle kurtulma mucizesini aynı anda kaydetti. Görüntülerde görüldüğü kadarıyla yol kenarında yürüyen bir yaya ilçe devlet hastanesi acil girişinde bulunan demir korumalı köprüyü geçmek üzereyken, arkasından gelen bir araç yolun kaygan olması nedeniyle yol ortasında etrafından dönerek hızla yayın olduğu noktaya doğru geliyor. Yayanın farkında olması kaza saniyeler içinde gerçekleşirken, yayanın kayan aracın altında kalmaktan kıl payı saniyelerle kurtulduğu görülüyor. Görüntülerin devamında ise ne olduğunu anlamayan yayanın hızla koştuğu, köprünün demirliklerine çarpan araçta ise büyük hasar olduğu gözlemleniyor.

Mobeseye takılan diğer görüntülerde ise bir önceki kazanın meydana gelmesine neden olan buzlu yolun diğer sürücülere yaşattığı zor anlar göz çarpıyor. Aynı yoldan geçen onlarca araç aynı noktada ya yoldan çıkıyor ya da yol ortasında dönüyor. Araçların deyim yerinde ise buz itsinde dans ettiği yolda neyse ki başka kaza meydana gelmiyor.

Mobeseye takılan diğer kaza görüntüleri ise özellikle karlı havalarda ne denli dikkatli olunması gerektiğini gösterirken, sürücü ihmallerini de gözler önüne seriyor.


CİHAN

Yorumlar