Evliyalar gününde 50 kazanda pilav pişti

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen Mimarsinan’ı Anma ve Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı. 50 kazanda pişen etli pilav...

Google Haberlere Abone ol
Evliyalar gününde 50 kazanda pilav pişti

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından altıncısı düzenlenen Mimarsinan’ı Anma ve Evliyalar Günü, Mimarsinan Evliyalar Bölgesi'nde yaklaşık 10 bin kişinin katılımı ile birlik ve beraberlik içerisinde kutlandı. 50 kazanda pişen etli pilav katılanlara ikram edildi.

Programa; Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, meclis üyeleri, muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 50 kazanda 50 aşçının, 16 saatlik bir çalışma ile hazırladığı etli bulgur pilavının hazırlanması için 3 buçuk ton bulgur, 2 buçuk ton et, 200 litre Zeytinyağı, 500 kilogram tereyağı, bir ton salça, 150 kilogram toz biber, 150 kilogram yaprak biber ve 5 ton odun kullanıldı. Ayrıca, 10 bin adet ayran ve 10 bin adet su, anma gününe gelen katılımcılara ikram edildi.

Şehir içi ve dışından yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı şenlik içerisinde kutlanan programda, evliyaların mezarları başında dualarla anıldığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “50 kazanda pişirilen bulgur pilavı her kazanın 300’er kişilik olması ile yaklaşık olarak 15 bin kişiye yetecek şekilde pişirildi. Vatandaşlarımız, Allah dostlarının, evliyaların himmeti ile şifalı olduğuna inanılan pilavı afiyetle yediler. Huzur içerisinde nice evliyalar gününe erişmeyi, birliğimize, beraberliğimize, kardeşlik ve dayanışmamıza vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ise “Tarihimize, kültürümüze sahip çıkma anlayışı içerisinde böyle güzel bir geleneği sürdüren başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Pilavların pişirildiği kazanları dolaşan Başkan Memduh Büyükkılıç, vatandaşlarla sohbet etti, daha sonra Başkan Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ile birlikte pilav dağıttı. 10 bin kişilik hazırlanan pilav, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle yaklaşık bir saatin içerisinde tükendi.

Etli bulgur pilavlarını afiyetle yiyen vatandaşlar ise Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve emeği geçen herkes teşekkür ederek, bu geleneğin daha uzun yıllar sürdürülmesi istediler. Mimarsinan Bölgesinde yer alan muhtarlar, Başkan Memduh Büyükıklıç’a günün anlamına istinaden plaket vererek, teşekkür ettirler. Ayrıca, tören alanında çocuklar için palyaço gösterisi yapıldı. Başkan Memduh Büyükkılıç, çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramında bulundu.

CİHAN

Yorumlar