ETÜ, sosyal ekonomik sorunları mercek altına alacak

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum'un ve bölgenin sosyo- ekonomik haritasını çıkarmak amacıyla Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurduklarını söyledi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı,...

Google Haberlere Abone ol
ETÜ, sosyal ekonomik sorunları mercek altına alacak

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, Erzurum'un ve bölgenin sosyo- ekonomik haritasını çıkarmak amacıyla Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'ni kurduklarını söyledi.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, akademik personel ile birlikte Rektörlük binasında kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Rektör Yaylalı, üniversitenin akademik çalışmaları ve kampüs inşaatı hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Yaylalı, kurucusu rektör olarak 3 hedef belirlediklerini ve bunları başardıklarını dile getirdi. Yüksek teknoloji merkezi, ekonomik ve sosyal araştırmalar merkezi ile kariyer merkezini oluşturduklarına işaret etti. Rektör, Erzurum başta olmak üzere bölgenin sosyo- ekonomik problemlerinin tesbiti ve çözümü için oluşturdukları ekonomik ve sosyal araştırmalar merkezinin kapsamlı çalışma başlattığını dile getirdi. Söz konusu merkezin çalışmalarıyla şehrin ve bölgenin sorunlarının çözümünde anahtar rol oynayacağını kaydetti.

Üniversitelerinde bin 51 öğrencinin eğitim gördüğünü ve çoğunluğunun da Doğu Anadolu Bölgesi'nden gelenlerin oluşturduğuna vurgu yapan Rektör Yaylalı, "Türkiye'nin her yerinden öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizin yüzde 46'sı bölgemizin çocuklarından oluşmakta." dedi.

Ulusal ve uluslararası üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladıklarını ve bunun da meyvesini almaya başladıklarına vurgu yapan Rektör Yaylalı, "Teknik üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladık. Hedefimiz, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkaslar'a akademik ve bilimsel olarak hitap edebilmek. Bunun için de uluslararası ve ulusal üniversiteler ile işbirliği protokolllerine imza attık." ifadelerini kullandı.

Kampüs inşaat alandaki çalışmalar hakkında da bilgi veren Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, "Kampüs inşaatımızı gecikmeli olarak başlattık. 2023 yılında kampüs inşaatımızı tamamen bitmiş olacak. Gelecek yıl içerisinde rektörlük binamız ile iktisat binalarımızı hizmete açacağız. Tamamlandığında kampüsümüz Türkiye'ye örnek olacak. Çünkü her binanın altında oto park var. Fakülteler arası ise otomobilsiz bölgeler olacak." diye konuştu. Rektör, iddia edildiği gibi kampüs alanı zemininden su çıkmadığını da sözlerine ekleyerek,"Binalarımızın zemininden su çıkmıyor. 9 şiddetindeki depreme dayanıklı ve kimlikli binalar inşa ediyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar