Eskişehir'de Başbakan için pankart açan 6 emekli astsubay gözaltına alınmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’de dün mitingi öncesi çıkan olaylarda göz altına alınan 183 kişi, bu sabah serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Eskişehir'de Başbakan için pankart açan 6 emekli astsubay gözaltına alınmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir’de dün mitingi öncesi çıkan olaylarda göz altına alınan 183 kişi, bu sabah serbest bırakıldı. Gözaltına alınan eylemcilerin Başbakan'ın kentten ayrılıncaya kadar gözaltında tutulup 24 saat sonra serbest bırakılması dikkat çekti. Bu arada, Başbakan'ın miting alanına giderken geçiş güzergahında 'Başbakanım astsubaylar ölüm orucunda lütfen ölüm olmadan müdahale ediniz' yazılı pankart açmak isteyen 6 emekli astsubayın da gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Eskişehir’de dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingini protesto etmek isteyen grup olay çıkardı. Espark önünden Başbakanın miting yapacağı alana doğru yürüyüşe geçen grubu polis uyarıp yürüyüşün yasal olmadığını bildirdi. Bunun üzerine grup üyeleri polise taş ve şişelerle saldırdı. Yaşanan bu gelişme üzerine polis gruba müdahale etti. Grup polise taş ve şişelerle saldırınca polis gözaltı işlemi yaptı. Olaylarda 183 gösterici gözaltına alınarak otobüslerle emniyete götürüldü. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 183 kişinin tek tek ifadeleri alındı. İfadeleri alınan 183 kişi bu sabah itibariyle serbest bırakıldı.

EYLEM BİTTİ, BARİKAT KALDIRILDI, GEÇİT TRAFİĞE AÇILDI

Bu arada, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto eden grup üyeleri ise dün akşam saatlerinde tekrar toparlanıp Bağlar caddesinden Adalar bölgesine yürüdü. AK Parti seçim bürosuna taş ve sopalarla saldırdı. Akşam üstü üniversite caddesini çift yönlü trafiğe kapatan göstericiler burada oluşturulan barikat önünde lastik yaktı. Sürücüler ise zor anlar yaşadı. Söz konusu bu eylem bugün saat 14.00 sularında sonlandırıldı. Bağlar Caddesi trafiğe açıldı, barikatlar kaldırıldı.

EMEKLİ ASTSUBAYLAR DA GÖZALTINA ALMIŞLAR

Öte yandan, dün Başbakanın şehri gelişi sırasında meslektaşları için pankart açan emekli 6 astsubayın da gözaltına alındığı ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan'ın mitingin yapılacağı Odunpazarı Meydanı'na giderken İl Jandarma Komutanlığının bulunduğu yol üzerinde 'Başbakanım astsubaylar ölüm orucunda lütfen ölüm olmadan müdahale ediniz' yazılı pankartla bekleyen emekli 6 astsubay başbakanlık korumalarının talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Açılan pankart apar topar kaldırılıp Başbakanın görmesi engellenirken emniyete götürülen 6 astsubayın burada ifadeleri alındı. Yaklaşık 6 saat emniyette tutulan 6 emekli astsubay ifadelerinin alınmasının akabinde serbest bırakıldığı belirtildi. Söz konusu emekli astsubayların, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Merkezi'nin (TEMAD) başlattığı ölüm orucunun durdurulması için Başbakanın dikkatini çekmek için ilgili pankartı açtıkları kaydedildi. CİHAN

Yorumlar