Eski vekile Bafra’da resmi cenaze töreni

Tedavi gördüğü Bafra'daki özel bir hastanede dün hayatını kaybeden 17. Dönem Anavatan Partisi eski Samsun Milletvekili Berati Erdoğan'ın (75) cenazesi toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Eski vekile Bafra’da resmi cenaze töreni

Tedavi gördüğü Bafra'daki özel bir hastanede dün hayatını kaybeden 17. Dönem Anavatan Partisi eski Samsun Milletvekili Berati Erdoğan'ın (75) cenazesi toprağa verildi. Eski milletvekili Erdoğan için resmi tören düzenlendi.

Anavatan Partisi eski Samsun Milletvekili Berati Erdoğan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi Altınyaprak Mahallesi Bağkur Evleri'ndeki evinden alınarak Bafra Hükümet Konağı önüne getirildi. Burada yapılan resmi törende, ilk olarak AK Parti Samsun eski Milletvekili Musa Uzunkaya bir konuşma yaptı. Uzunkaya, "Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmaktır. Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın başbakanlığı sırasında parlamentoda yer alan ve Samsun bölgesine büyük yatırımların gelmesinde, merhum vekilimiz Berati Erdoğan’ın katkısını unutmak vefasızlık olur. Allah rahmet eylesin.’’ dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise Merhum vekil Erdoğan için birer konuşma yaparak, ailelerine ve Bafralılara başsağlığı dileklerinde bulundu. Bafra Müftüsü Bürhan Keleş’in yaptığı dua ve helallik alınmasından sonra cenaze, omuzlarda Bafra Büyük Camii'ne getirildi. Berati Erdoğan'ın naaşı, burada kılınan öğle ve cenaze namazını müteakip Sarıkaya Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Büyükcami'de ise eski ve yeni milletvekilleri, bürokratlar bir araya geldi.

Cenazeye Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Bafra İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra Belediyesi eski başkanları Yaşar Buharalıoğlu, Hasan Aslan, Sefer Peker, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, okul müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


CİHAN

Yorumlar