Esed'in hava saldırısında kolunu kaybeden Suriyeli çocuk doktor olmak istiyor

Türkiye'deki milyonlarca çocuk ile birlikte eğitimine ülkemizde devam eden Suriyeli çocuklarda karne sevinci yaşadı. Bu öğrencilerden biri de Esed güçlerinin hava saldırısında sol kolunu kaybeden 10 yaşındaki Aye Elsayeg. Başarısı ile dikkati...

Google Haberlere Abone ol
Esed'in hava saldırısında kolunu kaybeden Suriyeli çocuk doktor olmak istiyor

Türkiye'deki milyonlarca çocuk ile birlikte eğitimine ülkemizde devam eden Suriyeli çocuklarda karne sevinci yaşadı. Bu öğrencilerden biri de

Esed güçlerinin hava saldırısında sol kolunu kaybeden 10 yaşındaki Aye Elsayeg. Başarısı ile dikkati çeken ve takdir belgesi alan Aye'nin hedefi ise doktor olmak.

Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'na (GAMEK) devam eden bin 300 Suriyeli öğrenci bugün karne aldı. Karne alanlar arasında yer alan 4'üncü sınıf öğrencisi Aye Elsayeg'in hikayesi ise yürek burkuyor. Suriye'nin Halep kentinde yaşayan Elsayeg, çatışmaların şiddetlenmesi üzerine ailesiyle birlikte Azez bölgesine göç etmiş. Ancak, Esed ordusunun geçen yıl gerçekleştirdiği hava saldırısında 12 yaşındaki ağabeyi ile birlikte sokakta oynarken atılan bomba ile sol kolundan yaralanmış, olayda ağabeyini de kaybetmiş. Ambulansla Türkiye'ye getirilen Aye, Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'nde sevk edilmiş ve burada tedavisi yapılmış. Bir kolunu kaybeden Suriyeli çocuk, şimdi yarıda kalan eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Derslerinde olduğu kadar, bir kolu olmamasına rağmen el işi derslerindeki başarısı ile dikkati çeken Elsayeg'in, yaptığı Türk bayrağı sınıfı süslüyor.

Buruk bir sevinç yaşayan Elsayeg, başından geçen olayları şöyle anlatıyor: "Halep'ten Azez'e taşındıktan sonra bulunduğumuz bölge bombalandı. Ben de ağabeyimle sokakta oyun oynuyordum. O şehit oldu. Sonra biz anne, babam ve 3 kardeş olarak Türkiye'ye geldik. Eğitimim için de buraya kayıt yaptırdık. Çok güzel bir duygu taşıyorum şuan. Karnemi aldım ve 4'üncü sınıfa geçtim. Burada bulunan arkadaşlarımı da çok sevdim. Onlar da bana iyi davrandılar. Gelecekte de burada olmak istiyorum ve inşallah doktor olmak için de çabalayacağım."

Elsayeg'in öğretmeni Baraa Aljallud da öğrencisinin adapte olması için çaba harcadıklarını ifade ediyor. Elsayeg'in ilk başlarda kolunu göstermekten utandığını çünkü psikolojisinin bozulduğunu aktaran Aljallud, "Kısa sürede diğer öğrencilerle kaynaştı. Artık kolundaki durumu da bir normal bir hastalık gibi görüyor. İstediğini giyiyor ve kolunu saklama gereği hissetmiyor. Derslerinde de gayet başarılı olduğu için hem ödül hem de takdir belgesi almaya hak kazandı." şeklinde konuşuyor.

CİHAN

Yorumlar