Erzurum'da engellilere destek projesi

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Sağlık Kulübü Proje Yarışması'na Engelleri Aşıyorum Projesi ile katılan Kandilli İMKB Çok Programlı Lisesi, projenin kapanış törenini Aşkale Halk Eğitimi Merkezi Konferans...

Google Haberlere Abone ol
Erzurum'da engellilere destek projesi

Erzurum İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün düzenlemiş olduğu Sağlık Kulübü Proje Yarışması'na Engelleri Aşıyorum Projesi ile katılan Kandilli İMKB Çok Programlı Lisesi, projenin kapanış törenini Aşkale Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi.

Geliri, işitme engelli bir çocuğa işitme cihazı alımında kullanılmak üzere bir kermesin de olduğu programa İlçe kaymakamı Mustafa Fırat Taşolar ve belediye başkanı Enver Başaran başta olmak üzere bazı kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Gençlerin ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer ve Ögretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Güdücü Tüfekci, birer konuşma yaptı.

Doç. Dr. Özer, Kendilerini sağlıklı gören insanların, bizlerin aşamadığı engelleri aşmalarına, hayata tutunma arzusu ve hiç tükenmeyen ümitlerine rağmen, özel durumlarından dolayı 'aslında engelli olmayıp,' bizler tarafından engelli sayılan insanlara karşı herkesin saygılı ve sorumluluk duygusuna sahip olması gerektiğini söyledi. Katılımcılara ayrı ayrı üç tane de sunum izleten Özer, "Aslında engelli olan özel durumlu insanlar değil, engelli, engelli bakanlardır." dedi.

Aynı zamanda bir engelli olan Doç. Dr. Tüfekci ise yediden yetmişe herkesin engelli sayılan insanları her zaman farketmeleri gerektiğini, idarecilerin, araca binmede, binaya çıkmada, yol ve kaldırımlarda, kısaca sosyal faliyetin olduğu her alanda, bizim engelli saydığımız insanlara her türlü kolaylıkları sağlamaları gerekir dedi.

Mavi kapak toplama kampanyası ve hayirseverlerin yardımı ile gerçekleştirilen Akülü-Tekerlekli Sandalye kampanyasında elde edilen dört tekerlekli sandalye de sahiplerine teslim edildi.

CİHAN

Yorumlar