Erzincan PMYO’da mezuniyet sevinci

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 12’nci dönem mezunlarını verdi. Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde 148 yeni polis memuru yemin ederek, polis mesleğine başladı. Polis ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet...

Google Haberlere Abone ol
Erzincan PMYO’da mezuniyet sevinci

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 12’nci dönem mezunlarını verdi. Polis Meslek Yüksekokulunda düzenlenen mezuniyet töreninde 148 yeni polis memuru yemin ederek, polis mesleğine başladı. Polis ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği mezuniyet töreninde, polis memurları mesleğe girmenin heyecanını yaşadı.

Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine; Vali Abdurrahman Akdemir, Emniyet Müdürü Doğan İnci, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kara, emniyet mensupları, polis aileleri ve polis meslek yüksekokulu personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; mezun olan öğrenciler adına dönem birincisi Ümit Coşar, kendilerini yetiştiren tüm polis okulu görevlilerine teşekkür ederek, mesleğe atılmanın gururu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Törende konuşan Erzincan Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Ali Kara, “Polis Meslek Yüksekokulundan ki iki yıllık ön lisans eğitimlerini başarıyla tamamlayarak geçmişi şan ve şerefle dolu Türk Polis Teşkilatı'na katılmaya hak kazanmış 12’nci dönem öğrencilerimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün sizin için vatan ve insan sevgisiyle dopdolu, pırıl pırıl 148 genç polisimizin emniyet teşkilatına uğurlamanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz. Günümüz polisinin çağın yakalaması ancak ilimin ışığında kendini daima yenilemesiyle mümkün olacaktır. Bugün insanlığın ulaştığı en yüksek değerlerin başında insan hakları, insanlık onuru, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve özgürlük kavramları yer almaktadır. Okulumuzda bu yüksek değerlere yürekten inanan eğitim kadromuzla yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi görev yerlerine uğurlayacağız. Bu genç meslektaşlarımız yüreklerindeki vatan, bayrak ve millet sevgisiyle, gönülleri şartlar ne olursa olsun kanunlar çerçevesinde en iyi şekilde yerine getireceklerine her zaman aziz milletimize hizmet etmenin şeref ve onurunu yaşayacaklarına ve devletimizin temsil etmenin sorumluluğunu taşıyacaklarına halkımızın huzur ve güvenliği ile birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainlerin korkulu rüyaları olacaklarına, bilinçli ve sağlam karakterli, cesaretli milli ve manevi değerleri taşıyarak, milletimiz ve devletimiz için kutsal değerler uğruna gerektiğine canlarını seve seve vereceklerine inancımın tam olduğunu ifade etmek isterim.” açıklamasında bulundu.

Vali Abdurrahman Akdemir, devletin varlığının; insanlığın, vatandaşların can ve mal güvenliğini, huzur ve emniyetini sağlamak olduğuna vrugu yaparak, şunları söyledi: "Devlet ta öteden beri bunun için vardır. Eğer ülkesinin her köşesinde insanını huzur ve güven içerisinde yaşatıyorsa, insanlarımız başını yastığa koyduğunda, yarınından eminse işte devlet o zaman vardır. Devletin bunun içindir. Biz devlet olarak ülkemizin her köşesinde insanlarımızı huzur ve güven içerisinde yaşatmak için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyor, tedbiri alıyor ve insanlarımızda bundan son derece memnun olduğunu biliyoruz. Tabi bunu sağlayan devletin sokaktaki yüzü olan insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz çalışan, mesai mefhumu dinlemeyene tabiî ki polis kardeşlerimiz, kolluk kuvvetlerimiz. Son 10 yılda kolluk kuvvetlerinin görevini en iyi şekilde yapabilmesi için çok önemli çalışmalar yapılmıştır. Ben yeni görevlerine atanan polis memurlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum.”

Mezuniyet ve yemin töreninde daha sonra dönem birincisi Ümit Coşar, Okul yaş kütüğüne plaket çaktı. 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk 10 dereceye girerek mezun olan polis memurlarına hediyeleri ve başarı belgeleri Vali Abdurrahman Akdemir tarafından verildi.

Mezun olmanın gururunu yaşayan 148 polis memuru mesleğe atılmanın coşkusunu yemin ederek yaşadı. Mezun olan polis memurları daha sonra keplerini havaya atarak mezun olmanın mutluluğunu aileleri ile paylaştı. CİHAN

Yorumlar