Ermaksan her yıl 5 patent başvurusu hedefliyor

Ermaksan, sanayi-üniversite işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile protokol imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
Ermaksan her yıl 5 patent başvurusu hedefliyor

Ermaksan, sanayi-üniversite işbirliği kapsamında Uludağ Üniversitesi ile protokol imzaladı.
Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Ermaksan’ın Ar-Ge Merkezi’ndeki teknoloji üretimini hızlandırmayı amaçladıklarını belirterek, hedeflerinin her yıl 5 patent başvurusu yapıp, hayata geçirmek olduğunu söyledi.
Ermaksan’da düzenlenen imza töreni Ermaksan Genel Müdürü Ahmet Özkayan ile eden Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek arasında gerçekleştirildi. Ahmet Özkayan, Uludağ Üniversitesi ile yapılan protokolle Ermaksan’ın Bakanlık tarafından onaylanan Ar-Ge Merkezi’ndeki teknoloji üretimini hızlandırmayı amaçladıklarını kaydetti.
Hedeflerinin her yıl 5 patent başvurusu yapıp, bunu hayata geçirmek olduğunu belirten Özkayan, şunları dile getirdi: “Bu noktada üniversitelerle yapacağımız işbirlikleri çok önemli. Çünkü bizim gibi yenilikçi teknolojiler üreten şirketlerin, akademik anlamda bilgi ve tecrübelerden faydalanması lazım. Patent konusunda bu akademik işbirlikleri şart. Avrupa’da özellikle Almanya’da üniversiteler, akademiler ve enstitüler teknoloji üreten firmalarla işbirliği içindeler. Öte yandan üniversiteler de yenilik peşindeler. Ortaya konan yenilikler sanayiye entegre edildiğinde bu hem firmalara hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Türkiye’nin şu anda ihtiyacı olan da katma değeri yüksek ileri teknoloji üretmesidir. Biz Ermaksan olarak güçlü ve kaliteli makineler üretiyoruz. Makinelerin aksamları bugün ithal ediliyor. Bu türde işbirliği ile elektronik, otomasyon ve yazılımda sağlanacak yeniliklerle dışa bağımlılığımız azalacağı gibi ihracat açısından da önemli bir avantaj sağlamış olacağız. Kendi teknolojimizi kendimiz üretmeliyiz.”
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise gerçekleştirdikleri protokolden memnuniyet duyduklarını, Bursa sanayisinin üniversitelerin bilgi birikimine, üniversitelerin de sektördeki tecrübelere ihtiyacı olduğunu söyledi. Rektör Dilek, protokolle üniversite öğrencilerine staj imkanı sağlanacağını yine ilgili bölümlerde okuyan son sınıf öğrencilerinin ‘Aday Mühendis’ programı kapsamında şirkette belli günlerde çalışarak tecrübe kazanacağını dile getirdi. Böylece gelecek için kalifiye eleman da yetişmiş olacağını belirten Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin Ar-Ge çalışmalarına 12 milyon lira bütçe ayırdığını, Ermaksan’ın da bu fırsattan yararlanmasını istediklerini kaydetti.
CİHAN

Yorumlar