Erdoğan: Uyuşturucu ile mücadele milli meselemiz

Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, "Şimdi bir de bonzai denen bir şey çıktı. Çok daha ucuz ve yaygın. Bir neslin gidişi söz konusu. Yok oluşu söz konusu. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin milli...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Uyuşturucu ile mücadele milli meselemiz

Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği iftar programına katılan Başbakan Erdoğan, "Şimdi bir de bonzai denen bir şey çıktı. Çok daha ucuz ve yaygın. Bir neslin gidişi söz konusu. Yok oluşu söz konusu. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin milli bir meselemiz olduğuna inanıyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay Cemiyeti'nin düzenlediği 'Oruç Bağımlılık Zincirlerini Kırıyor' temalı iftar programına katıldı. Programda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Yeşilay Cemiyet Başkanı Muhammed İhsan Karaman ile bazı milletvekilleri de yer aldı.

Sepetçiler Kasrı'ndaki programda konuşan Başbakan Erdoğan, son zamanlarda sıkça gündeme gelen 'bonzai' isimli uyuşturucuya değindi. Konunun sadece sigara ile sınırlı olmadığını anlatan Erdoğan, "Şimdi bir de bonzai denen bir şey çıktı. Çok daha ucuz ve yaygın. Bir neslin gidişi söz konusu. Yok oluşu söz konusu. Bütün bunlara karşı bir mücadelenin milli bir meselemiz olduğuna inanıyorum. En yakınımda sigara, alkol, bonzai kim kullanıyorsa bırakması konusunda tavsiyelerde bulunuyor, söz verdiriyorum."şeklinde konuştu.

Son zamanlarda gündeme gelen bonzaiyi yakından takip ettiğini kaydeden Erdoğan, "Kimsenin tereddüttü olmasın. Tüm zararlı maddelerle olduğu gibi uyuŞturucu ile de mücadelemizi sürdüreceğiz. Geleceğimizi doğrudan etkileyen bu tehditlere en küçük taviz vermeyeceğiz. Çıkardığımız son yargı yasasında cezai yaptırımlar çok yüksek seviyelere çıkarılmıştır. Artık satanı da içeni de çocukmuş büyükmüş yok, hepsi bedelini ağır ödeyecek." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına da değinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı olması halinde de uyşturucu ve sigara ile mücadele edeceğini söyledi.

"Son zamanlarda insanlığın düşmanı olanlar bonzaiyi çıkardılar." diyen Erdoğan, nargilenin zararsız olduğunu söyleyenlere yüklendi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hele hele bir de ehli keyif var. Tutturmuş bir nargiledir gidiyor. Neymiş nargilenin zararı yokmuş. Zararı olmaz olur mu? Derinden derinden götürüyor. Sigaradan bile daha zararlı. Bunlarda hassas olmamız lazım. Bunların hepsi bağımlılık verir. Bağımlılık hak ve özgürlük konusu değildir olamaz. Medya çakar ama ben milletimiz seviyorum. İnansın kendi kendine zarar verme özgürlüğü olamaz."

"İSRAİL TERÖR ESTİRİYOR"

İsrail'in Filistin'de terör estirdiğini belirten Erdoğan," İsrail her zamanki gibi terör estiriyor. Şuana kadar 100'e kadar Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir. Dört yüz ton bomba yağdırdılar nerede insanlık. İki gündür uluslararası camiayla görüşmelerimi yapıyorum. Şuan Kızılay ve AFAD gibi yardımlarımızı ulaştırmanın gayreti içindeyiz. Fakat 12 yılında yaptıkları gibi her tarafı yerle bir yeksan ediyorlar. Efendim ateşkes tamamda 12 yılında da ateşkes ilan edilmişti. 12 yılındaki ateşkeste İsrail verdikleri sözleri yerine getirmedi. Şimdi yine başladı. Hamas roket atıyor diyor. Yalan. Roket atıyorsa kaç tane İsrailli öldü birde bunu açıklayın. Şimdi birde kara harekatına hazırlanıyor. Eğer ey İsrail. Türkiye ile bir normalleşme sürecini yakalamak istiyorsan kara harekatına durdurman gerekir. İki bu bombardımanı durdurman gerekir." dedi CİHAN

Yorumlar