Erdoğan: Onları döktükleri kanda boğacağız

Erdoğan, Van'daki terör saldırısında yaralanan vatandaşların tamamına yakınının taburcu edildiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Onları döktükleri kanda boğacağız
Sonhaberler / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen bayramlaşma etkinliğinde konuşuyor. Erdoğan, buradaki konuşmasında Van'da dün bayramı kana bulayan terör örgütünün neden olduğu olaya değindi. Erdoğan, terör saldırısında yaralanan vatandaşların tamamına yakınının taburcu edildiğini, sadece bir kişinin hala hastanede tedavi altında olduğunu açıkladı. 

"ONLARI DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van'da bayram günü kan döken terör örgütüne sert tepki göstererek, "Kardeşlerim, onları döktükleri kanda boğacağız" dedi. 

"İDAM KARARINI MİLLET VERİR"

İdam tartışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam kararına karşı çıkan Avrupa Birliği'ne de sert çıktı. Erdoğan, milletin istemesi halinde bu kararın çıkacağını ve kimsenin de müdahale edemeyeceğini ifade etti. 

BELEDİYELERE KAYYUM: GEÇ BİLE KALINDI

Kayyum tartışmalarıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazıları seçilmişleri nasıl görevden alınıyor, diyor. Bal gibi alınır. Bal gibi de alınır. Bazıları kendilerine sağlanan imkanları başka amaçlarla kullanırsa yargı gelir sana bunun hesabını sorar. Ama bitmedi. Daha bunun devamı var. Belediyelerin kamyonlarıyla, gredeyrleriyle vesaire. Biliyorsunuz bunlarla TNT taşıdılar. Bütün bunlarla beraber oralarda gidip operasyonları yaptılar. Düşünebiliyor musunuz, bir belediyenin makam aracı eylemde kullanılır mı, ama bunlar kullandılar. Bu konuda geç bile kalındı." dedi.

rdoğan, "Seçimle iş başına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütlerinin hesabına kullanma hakkı vermiyor. Milletimizin, "Ya devlet başa ya kuzugün leşe" seviyesine getirmeden bu adımları atmak zorunlu oldu." diye konuştu. 

"SURİYE SURİYELİLERİNDİR"

Fırat Kalkanı Harekâtı'ya ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim Suriye'de farklı hesaplarımız yoktur. Suriye Suriyelilerinindir. Ama istiyoruz ki başkalarının hesapları olmasın" dedi. 

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE DAHA DA RAHATSIZ OLACAKLAR"

Türkiye'nin hızla büyümesinden birçok kesimin rahatsız olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Onlara çok daha kötü bir haberim var. Önümüzdeki günlerde çok daha rahatsız olacaklar. Çünkü atacağımız adımlar onları daha da rahatsız edecektir" diye konuştu. 

Yorumlar