Erdoğan: Meğer AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 17 ailenin Okmeydanı'ndaki evleri için verilen tapuların dağıtım törenine katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Meğer AK Parti'ye bazı tuzluklar sızmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 17 ailenin Okmeydanı'ndaki evleri için verilen tapuların dağıtım törenine katıldı. Konuşmasının büyük bölümünü 17 Aralık soruşturması ve yaklaşan seçimlere ayıran Erdoğan, bazı internet sitelerine sızdırılan ses kayıtları üzerinden sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan, "Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin AK Parti'den milletvekili olacaksın, milletin vekili olacaksın, sonra biri sana emir talimat verecek sen de istifa edeceksin. Bu yapılan AK Parti'ye ihanettir, millete ihanettir." dedi.

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonu ve ardından da milletvekillerinin istifa ettirileceğini ilişkin sosyal medyada yer alan iddialara tepki gösterdi. Erdoğan, "Nedir bu planlar, öncelikle yargı müdahalesi yapılacak, yargı eliyle hükümet yıpratılacak, ardından milletvekilleri istifa ettirilecek. Sosyal medyada duyuyorsunuz değil mi? Filanca filanca zaman istifa ettirilsin. Arkasından da aynen onun gibi filancalar da istifa ettirilsin. Kim hangi işlerle uğraşıyor, bunu ortaya koyması bakımından çok önemli. İşte bu kirli planlar bugünlerde ortaya çıkıyor. Milletin oyuyla AK Parti çatısı altında görev alanlar meğer bir yerlerden gelen emir ve talimatla istifa ettirilmişler. Meğer AK Parti'ye de bazı tuzluklar sızmış. Sen geleceksin AK Parti'den milletvekili olacaksın, milletin vekili olacaksın, sonra biri sana emir talimat verecek sen de istifa edeceksin. Bu yapılan AK Parti'ye ihanettir, millete ihanettir." dedi.

Erdoğan, "Milletten değil başka yerlerden çetelerden faiz lobilerinden, vaiz lobilerinden emir ve talimat alanlar apaçık bir ihanet içindedir. Biz bunu geçmişte de yaşadık. Bazı vekiller milletten yetki aldılar sonra gidip başka odakların kölesi oldular. Milletten yetki aldılar başka odakların emir ve talimatlarına göre hareket ettiler. Tarih onları hatırlamıyor, millet zaten onlara şamarını vurdu. Bugün de Türkiye düşmanlarından, ihanet şebekelerinden emir ve talimat alanlar aziz milletim 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir." dedi. (Sürecek)
CİHAN

Yorumlar