Erdoğan: Dağlarımızdan artık acı haber almıyoruz

AK parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Dağlarımızdan artık acı haber almıyoruz. Hala anneleri ağlatmaya çalışanlar var. HDP’de ses var mı? Annelerin elinden çocuklarını alarak mı demokrasi olacak. O çocuklar...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Dağlarımızdan artık acı haber almıyoruz

AK parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Dağlarımızdan artık acı haber almıyoruz. Hala anneleri ağlatmaya çalışanlar var. HDP’de ses var mı? Annelerin elinden çocuklarını alarak mı demokrasi olacak. O çocuklar dağa giderken susarlar cenazeleri gelince sahtekarca feryat ederler, timsah gözyaşı dökerler.” dedi.

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimi kapsamında Şanlıurfa’da miting düzenledi. Başbakanlık özel Ana uçağı ile GAP Havaalanı'na inen Erdoğan, burada kısa bir dinlenmenin ardından kara yolu ile Topçu Meydan’ındaki miting alanına geçti. Erdoğan’a; eşi Emine Erdoğan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri eşlik etti.

Sıcaklığın 40 dereceyi aştığı kentte miting alanına gelenleri serinletmek amacıyla sürekli su sıkıldı. Erdoğan’ın gündeminde muhalefet vardı. MHP, CHP, HDP’yi eleştiren Erdoğan, Türkiye’nin 12 yıl öncesini hatırlattı. Muhalefetin 12 yıl öncesi Türkiye’ye ağır bedeller ödettiğini dile getiren Erdoğan, o dönemde Türkiye’nin lüzumsuz tartışmalara kilitlendiğini ifade etti. Erdoğan, AK Parti’nin o dönemdeki yasakçı ülkesini özgürlükler ülkesi konumuna getirdiklerini savundu.

Çözüm sürecine de değinen Erdoğan, sürecin devam edeceğini vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu: “Bir buçuk yılı geçti. Dağlarımızda artık acı haberler almıyoruz. Ne Şanlıurfa’da, ne Çankırı’da artık anneler evlatları için ağlamıyor. Tabi anneleri ağlatmak için uğraşanlar var. Bugün hala anneleri çocuklarından koparmak isteyenler var. Ama anneler eski anneler, Türkiye eski Türkiye değil. İşte Diyarbakır’da anneler itiraz ediyor. Bizim çocuklarımızı elimizden alamazsınız, çocuklarımızı kendi kirli çıkarlarınıza alet edemezsiniz diye anneler yüreklerini ortaya koyuyorlar. HDP’de ses var mı niye ses çıkarmazlar. Hani demokrasiydi, özgürlüktü, barıştı? Annelerin evlatlarını zorla ellerinden alarak mı demokrasi olacak, insanlık dışı davranışa göz yumarak mı demokrasi olacak. O çocuklar dağa götürülünce susarlar, cenazesi gelince sahtekarca feryat ederler. Timsah gözyaşı dökerler. Kardeşlerim işte bu HDP böyle bir şey onların oyuna gelmeyin. Ne diyor biz Kürtlerin temsilcisiyiz ne alakası var benim Kürt vatandaşlarıma ne hizmet verdiniz onu söyleyin. Gözyaşından başka ne hizmet verdiniz?

MİSYON TOPLANTISI

Vizyon toplantımıza katılan sanatçılara sosyal medyadan linç kampanyası uyguluyorlar. Bu CHP, HDP MHP hepsi birden. Kardeşlerim Nazım Hikmet'i sürgüne gönderen CHP’ye bunlar ses çıkaramaz. Kemal Tahir’i zindanda çürüten CHP’ye tek laf edemezler. Ama bir sanatçı cumhurbaşkanı adayının toplantısına gelirse onu alçakça edepsizce, terbiyesizce linç etmeye çalışırlar. Niye çünkü cumhurbaşkanı adayı Erdoğan’ın vizyon belgesi açıklama toplantısına katıldılar. Tekrar söylüyorum bu devirler geçti. Sanat kimsenin elinde değil. Sanatçı da kimsenin kölesi değil. Sanatçılara sesleniyorum; artık eski Türkiye’de yaşamıyorsunuz. Size bu hakareti yapanların hepsi bu hakaretlerle baş başa kalacaktır. Spor, fikir hayatı, medya kimsenin tekelinde değil. Demokrasi, özgürlükler kimsenin elinde değil. İsteseler de istemeseler de yeni Türkiye kurulacak ve kuruluyor. Bunu da hazmedecekler.”

12 yılda çok reformlar gerçekleştirdiğini anlatan Erdoğan yeni bir sürece girildiğini belirterek, 10 Ağustos’ta oy istedi. İki konunun altını çizmek istediğini kaydeden Erdoğan, Hizmet Hareketi ile mücadelesini süreceğini yeniledi. Hizmet kurumlarına bağlı okullardan çocuklarının alınmasını isteyen Erdoğan, hafta sonları halk eğitim merkezlerinde telafi dersi verme vaadinde bulundu. İkinci olarak çözüm sürecinden geri adım atılmayacağının altını çizen Erdoğan, “Cumhurbaşkanı seçilirsem daha kararlı ilerleyecek. Zaten TBMM’de bu anlamda önemli bir yasayı çıkardık.” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa için yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, 12 yılda 20 katrilyon yatırım yapıldığını belirtti, hızlı tren sözü verdi. Erdoğan daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK genel başkanı olduğu dönemdeki hastaneleri eleştirdi.

"FİLİSTİN İÇİN BATI SESSİZ"

İsrail’in Filistin’i bombalamasını da eleştiren Erdoğan, batı dünyasını bu zülme sessiz olmakla suçladı. Erdoğan şöyle devam etti: “Hepsi ile görüşüyorum. Hepsi hala İsrail’e hak veriyor. 400 ton bomba indiriyor. Leblebi çekirdeği atıyor. Terör estiriyor terör. Türkiye- İsrail normalleşti. Bunlar Marmaray’a saldırdılar. 13 şehidimiz oldu. Batılı ülkeler araya girdi. Ben dedim ki ‘Özür dileyecekler, tazminatı ödeyecekler. Filistin’e ambargoyu kaldırma haberi geldi bu arada bombalar geldi. Bizim İsrail’le normalleşmemiz mümkün mü. Sen bu bombaları durdurmadıkça yalnız kalmaya mahkûmsun. Türkiye ile dost olman mümkün değil.”

CİHAN

Yorumlar