'Erbakan farklı görüşten insanları incitecek ifadelerden kaçındı'

Eski başbakanlardan, Millî Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan, ölüm yıldönümünde Adana'da da anıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Erbakan farklı görüşten insanları incitecek ifadelerden kaçındı'

Eski başbakanlardan, Millî Görüş'ün merhum lideri Necmettin Erbakan, ölüm yıldönümünde Adana'da da anıldı. Anma programında konuşan SP Adana Büyükşehir Belediye başkan adayı Yakup Budak, Erbakan’ın farklı siyasi görüşten olan arkadaşlarını bile asla incitecek ifadeler kullanmadığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi, Seyhan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle Erbakan’ı andı. Şube bünyesindeki Davet ve İslami İlimler Araştırmalar Merkezi (DAİM) öğrencilerinden Bayram Genç’in Kur'ân tilavetiyle başlayan programda, Erbakan’ı anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından Necmettin Erbakan ile yıllarca omuz omuza siyaset yapan dava arkadaşları SP Adana adayı Budak ve Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı Dr. Necmettin Çalışkan konuştu. Erbakan'ın 45 yıl çizgisini değiştirmediğini söyleyen Budak, “Hocamız her zaman bizlere rehber oldu. İnsanlık için barış ve mutluluk, huzur ve saadeti düşündü. Sadece ülkemizin değil, İslam birliğinin huzur ve saadetinden yanaydı. Farklı siyasi görüşten olan arkadaşlarını bile asla incitecek ifadeler kullanmadı." dedi.

İlahi ve ezgilerin de okunduğu programa SP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Çalışkan, Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, AGD Şube Başkanı Abdülaziz Kıranşal, Din-Bir-Der Şube Başkanı Bilal Düzbayır ve çok sayıda vatandaş katıldı. CİHAN

Yorumlar