‘Engelsiz şampiyonlar’ yurda döndü

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda şampiyon olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yurda döndü.Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi...

Google Haberlere Abone ol
‘Engelsiz şampiyonlar’ yurda döndü

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda şampiyon olan Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, yurda döndü.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde İspanyol temsilcisi Fundosa ONCE'yi 71-64 yenerek şampiyon oldu. Şampiyonluğun ardından yurda dönen takım oyuncularını Atatürk Havalimanı’nda, kendileri gibi engelli arkadaşları karşıladı.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu, Türkiye’de halkın engelli sporlarına bakış açısını değiştirmek gibi bir misyon yüklendiklerini aktardı. Bunu yavaş yavaş başardıklarını dile getiren İncesu, “Bu kolay değil çünkü insanlar bizim sporcularımızı spor yapmıyor olarak görüyor. İzleyenler varsa yavaş yavaş tanınıyor. Çok ağır sporlardan bir tanesi. Agresif, sert ve ağır bir spor. Bu misyona devam etmek ve ülkemizi Avrupa’da temsil ederek bu kupaları kazanmak. Futbol düşünürseniz, başka branşlar düşünürseniz büyük başarı. Kimseye sitem etmedik, her zaman çapımızı bildik. Yerimiz belli. Halkımızın daha çok farkındalığını artırmak istiyoruz.” dedi.

Oyunculardan Ferit Gümüş, hedeflerine 5 yıldır ulaştıklarını aktardı. Bundan sonrası için de aynı hedefler doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirten Gümüş, dinlendikten sonra seneye aynı kupayı almak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Seryan Orman Kurt ise takım olarak zor bir işi başardıklarını, turnuvanın inanılmaz zor geldiğini belirtti. Disiplinli şekilde çalışarak kupaya hazırlandıklarını söyleyen Orman Kurt, “Kupayı alıp geldiğimiz için çok mutluyuz. Takım olarak zor bir maç bizi bekliyordu. Maçlar çekişmeli geçti. Sakinliğimizi koruyarak maçı kazanmayı bildik. Gururluyuz, ülkemize tekrar 5. Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasını getirdiğimiz için tüm takım adına gurur duyuyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar