Engelli derneklerinden Başkan Kul'a ziyaret

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ünye Sakatlar Derneği ve Terme Engelliler Derneği temsilcileriyle bir araya geldi. Engelli vatandaşların sorunlarını paylaşan dernek temsilcileri kendilerini anlayan idareci ve yöneticilerin sayısının artması...

Google Haberlere Abone ol
Engelli derneklerinden Başkan Kul'a ziyaret

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ünye Sakatlar Derneği ve Terme Engelliler Derneği temsilcileriyle bir araya geldi. Engelli vatandaşların sorunlarını paylaşan dernek temsilcileri kendilerini anlayan idareci ve yöneticilerin sayısının artması gerektiğini belirtti.

Terme'de bir araya gelen engelli dernekleri yaklaşan Engelliler Haftası dolayısıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Kul’u da ziyaret eden dernek üyeleri ve temsilcileri engellilerin sorunlarını paylaştı. Ordu Ünye Sakatlar Derneği ve Terme Engelliler Derneği temsilcilerin yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltme ve kolaylaştırma çalışmalarının yetersizliğinden yakındı.

Ünye Sakatlar Derneği Başkanı Dursun Ali Akın, “Birleşmiş Milletlere üye 10-16 Mayıs tarihleri arasında 156 ülkede kutlanan Engelliler Haftası bizlerin de toplumda yaşayan bir birey olarak hatırlanması ve toplumda farkındalık oluşturmak için özel bir gündür. Bunun için ilçelerimizde bulunan idareci ve yöneticileri ziyaret ederek sorunlarımızı iletip yapılan çalışmalara destek istiyoruz. Farklı projelerinin de olduğunu belirten üyeler, çalışmalarına kurumlarında arkalarında olarak destek olmalarını arzu ediyoruz. Bunun için çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek.” dedi.

"ASLINDA HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ"

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ise ziyarette yaptığı açıklamda, “İnce düşündüğümüzde aslında hepimiz bir engelli adayıyız. Kim isterdi engelli bir yaşam sürmeyi ama o rolü veren bize o rolle de yaşamayı nasip etsin. Burada asıl olan engellere takılmak değil, o engellerimizle yaşayabilmektir. Engelli bireylerin yaşam standartları gün geçtikçe iyileşmekte, bu yaşam standartlarını daha da arttırmak için ne yapmalıyız bunun gayretini göstermeliyiz. Bundan sonra Terme için yapılan her projede engelli bireyler unutulmayacak tam tersi projeler onlara göre şekillenecektir. Belediyemiz bünyesinde düzenlemeyi düşündüğümüz sosyal faaliyetler olarak da engelli bireylerin günü birlik gezilerle motive edilmesi, hiç sinemayla sanatla buluşmayan insanların bu alanlarla da tanıştıracak bir çok çalışmanın yakın zamanda faaliyete geçireceğiz onun için sizler toplumumuzun bir parçası bizimde kardeşlerimizsiniz.” diye konuştu.

Başkan Kul, dernek temsilcilerinin hediyelerini kabul edip, hatıra fotoğrafı çektirdi. CİHAN

Yorumlar